- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor cu paste, o rețetă inedită de Tagliatelle cu cacao și ragu de vită cu ciocolată.
Ingrediente pentru rețeta Tagliatelle cu cacao și ragu de vită cu ciocolată
- 500 g tagliatelle cu cacao
- 2 cepe roșii
- 1 tulpina de apio
- 1 morcov mare
- 1-2 căței de usturoi
- 150 gr prosciutto de rață sau panceta
- 100 ml ulei măsline
- 500 gr carne de vită, tocată
- 500 ml stock (supă) de vită
- 250 ml vin roșu, demisec
- 100 gr roșii, uscate
- 60 ml oțet din vin roșu
- 50 gr stafide
- 50 gr semințe de pin, crude
- 100 gr ciocolată cu 62% cacao
- 1 lingură de zahăr
- Sare
- piper
- 200 gr Parmezan
Mod de preparare pentru rețeta Tagliatelle cu cacao și ragu de vită cu ciocolată
Pentru prepararea sosului ragu, se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu.
Se adaugă carnea tocată și se gătește până se închide puțin la culoare. Se adaugă ceapa tocată, țelina (apio) și morcovul, tăiate mărunt și se lasă totul la foc mediu pentru încă 5 minute.
Se adaugă usturoiul și prosciutto și se mai lasă alte 5 minute, după care se adaugă tomatele uscate, tăiate mărunt.
După alte 5 minute, se adaugă vinul și se lasă sosul pe foc până se evaporă alcoolul.
Apoi, se adaugă supa de vită și se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.
Separat, într-un castron, se amestecă oțetul, ciocolata mărunțită, semințele de pin și stafidele. Acestea se adaugă în ragu după cele 30 de minute și se mai lasă 5 minute pe foc, potrivind gustul sosului cu sare și piper.
Tagliatellele se fierb pentru 4-5 minute, apoi se scurg, se adaugă în sosul ragu și se mai gătesc puțin împreună.
Poftă bună!
Gogoși cu sos de zmeură... Brioșe cu ciuperci și ardei copt...