Versatile și ușor de preparat, rețetele de paste cuceresc rapid orice gurmand, mai ales în combinație cu ciuperci și legume, precum aceste „Tagliatelle cu ciuperci în stil asiatic”.
Dacă le doriți în combinație cu carne, puteți încerca această Rețetă simplă și ușoară de tagliatelle bolognese, dar și aceste Tagliatelle cu fructe de mare în sos roșu, vor fi la mare înălțime.
Ingrediente pentru Tagliatelle cu ciuperci în stil asiatic
- 400 g tagliatelle
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei chili
- 1/4 rădăcină de țelină
- 200 g ciuperci pleurotus
- 250 g ciuperci champignon brune
- ghimbir
- sare
- piper
- 30 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 50 ml sos de soia
- pătrunjel verde
Mod de preparare Tagliatelle cu ciuperci în stil asiatic
Pastele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se trec prin jet de apă rece.
Pentru sos, se pune ceapa tocată la călit în ulei de măsline, apoi se adaugă ciupercile feliate și se lasă să se pătrundă bine. Se adaugă usturoi feliat subțire, ghimbir ras, apoi țelina și ardeiul, tăiate julien. Se amestecă bine toate ingredientele și se completează cu sos de soia, apoi se potrivește gustul cu cele necesare, adăugând și un cub de unt.
Pastele scurse se amestecă cu sosul de ciuperci și legume, apoi se presară ceva verdeață tocată.