Un aperitiv pe cât de simplu pe atât de gustos, preparat la rece, pe bază de pește cu legume și fructe:Tartar de ton roșu cu somon.
Ingrediente pentru rețeta Tartar de ton roșu cu somon
- 480 g file de ton roșu, proaspăt
- 40 g icre de somon
- 80 ml sos de soia
- mango
- 10-12 fire de coriandru proaspăt
- 1-2 cutii chives
- 2 buc. ceapă roșie
- 20 g muguri soia
- 1 ardei iute
- 2 lime
- 80 ml ulei de susan
- 80 ml ulei măsline
- 40 g susan negru
- Sare
- Piper
Mod de preparare pentru rețeta Tartar de ton roșu cu somon
Se curăță ceapa, se toacă solzișori, se curăță mango și se toacă cuburi. Se amestecă într-un vas și se adaugă rondele de chives și ardei iute tocat, tonul roșu tocat și somonul, de asemeni tocat.
Se prepară un dressing din uleiuri, sos de soia, sare, piper și zeamă de lămâie și se amestecă ingredientele cu acesta.
Se adaugă icrele, semințe de susan și se asamblează tartarul de ton roșu cu somon în inele circulare. Se dă la rece până în momentul servirii și se decorează cu semințe de susan negru.
Orez cu creveți în suc de lămâie... Postul Crăciunului 2018. Trei rețete rapide și delicioase de post...