Fără doar şi poate, Tiramisu este una dintre cele mai apreciate prăjituri din întreaga lume. Se prepară rapid, nu ai nevoie de multe ingrediente şi este un desert răcoros şi foarte gustos.
Ingrediente:
- 400g piscoturi
- 500g mascarpone
- 4 oua
- 100g zahar pudra
- 5 linguri zahar
- un praf de sare
- 500g afine
- 500g zmeura
- 500g visine sau cirese
- 750ml suc de fructe de padure (facut din sirop sau gata preparat)
Mod de preparare:
Intr-o tava mare, tapetata cu folie alimentara, se pun piscoturile inmuiate in sucul de fructe. Pentru crema se prepara ouale, albusurile batute spuma cu zaharul si sarea. Spuma de albusuri trebuie sa fie foarte tare. Apoi se mixeaza mascarpone cu galbenusurile si zaharul pudra pana devine o crema omogena. In crema de galbenusuri se incorporeaza albusurile batute spuma.
Peste primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema si jumatate din cantitatea de fructe. Apoi urmeaza un al doilea strat de piscoturi imbibate in suc de fructe de padure, inca un strat de crema si restul de fructe.
Daca fructele de padure sunt foarte acrisoare, puteti sa pudrati tiramisu cu zahar pudra vanilat inainte de servire. E recomandat sa tineti prajitura la fridiger inainte de a o consuma. Pofta buna!
Desert simplu și rapid! Încearcă rețeta de prăjitura de ciocolată cu biscuiţi, fără coacere... Supă bănățeană de cârnați...