Antena Căutare

Tocăniță de praz oltenească

O mâncare țărănească de praz cu măsline, gătită fix ca-n patria mamă a prazului- Oltenia.

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 100 g untură
  • 250 g bulion
  • 200 g măsline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 20 g sare
  • 20 g piper
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare

Se spală bine prazul sub jet de apă, apoi se taie în bucăți mai mari.

Articolul continuă după reclamă

Se pune untură la topit într-o oală, iar când este încinsă, se adaugă prazul și se călește până devine moale, apoi se stinge cu vin.

Se pun toate condimentele și măslinele și se lasă la fiert până scade.

Se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă până se întrepătrund gusturile, iar către final se îngroașă cu o lingură de făină și se potrivește gustul cu zahăr și zeamă de lămâie.

Cod alb la cuptor cu baby dovlecel la gratar, edammame și piure de mazare... Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x