Antena Căutare

Tocăniță de praz oltenească

O mâncare țărănească de praz cu măsline, gătită fix ca-n patria mamă a prazului- Oltenia.

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 100 g untură
  • 250 g bulion
  • 200 g măsline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 20 g sare
  • 20 g piper
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare

Se spală bine prazul sub jet de apă, apoi se taie în bucăți mai mari.

Se pune untură la topit într-o oală, iar când este încinsă, se adaugă prazul și se călește până devine moale, apoi se stinge cu vin.

Se pun toate condimentele și măslinele și se lasă la fiert până scade.

Se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă până se întrepătrund gusturile, iar către final se îngroașă cu o lingură de făină și se potrivește gustul cu zahăr și zeamă de lămâie.

Cod alb la cuptor cu baby dovlecel la gratar, edammame și piure de mazare... Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x