Ingrediente
- 1 kg praz
- 100 g untură
- 250 g bulion
- 200 g măsline
- 2-3 foi de dafin
- 1-2 crenguțe cimbru
- 20 g sare
- 20 g piper
- 1 lingură făină
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 100 ml vin alb
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare
Se spală bine prazul sub jet de apă, apoi se taie în bucăți mai mari.
Articolul continuă după reclamă
Se pune untură la topit într-o oală, iar când este încinsă, se adaugă prazul și se călește până devine moale, apoi se stinge cu vin.
Se pun toate condimentele și măslinele și se lasă la fiert până scade.
Se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă până se întrepătrund gusturile, iar către final se îngroașă cu o lingură de făină și se potrivește gustul cu zahăr și zeamă de lămâie.
Cod alb la cuptor cu baby dovlecel la gratar, edammame și piure de mazare... Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi...