Cătălin Rizea, concurent în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, a pregătit în prima probă de confruntări individuale din ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite” o rețetă de tocăniță de vită și porc în țelină, gustoasă, dar interesantă ca mod de prezentare.
Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de vită și porc în țelină:
- 500 gr carne de vită
- 500 gr carne de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- ulei
- sare și piper
- coriandru
- 300 gr pastă de roșii
- rădăcină de țelină
Mod de preparare pentru rețeta de tocăniță de vită și porc în țelină
Se toacă carnea în cuburi, se asezonează cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei încins.
Separat, se călește ceapa tocată mărunt în puțin ulei și se adaugă morcovul, curățat și tocat mărunt. Se mai adaugă un cățel de usturoi rondele și se amestecă bine pentru a se întrepătrunde gusturile. Dovlecelul se taie în fâșii și se îndepărtează partea cu semințe. Apoi se taie în cuburi mici și se adaugă peste ceapă și morcov. Se completează cu apă cât să fie bine acoperite ingredientele.
Citește și: Rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, gătită de Lavinia Ilcău la Chefi la cuțite
Când carnea de vită și cea de porc s-au pătruns, se adaugă pasta de roșii și se amestecă bine.
Se mai adaugă coriandru și se transferă peste carne legumele din celălalt vas.
Se lasă tocănița să mai fiarbă până se reduce, timp în care se scobesc rădăcinile de țelină, care se vor umple cu tocăniță.
Chiar dacă țelina nu a fost coaptă, în prealabil, cum și-ar fi dorit cei trei chefi, rețeta de tocăniță de vită și porc în țelină a fost foarte gustoasă.
Rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, gătită de Lavinia Ilcău la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, gătită de Vlăduț Manoliu la Chefi la cuțite...