Lavinia Ilcău, concurentă în echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, a preparat în ediția 28 a sezonului 8 Chefi la cuțite, o rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, simplă și delicioasă, ca la mama acasă.
Ingrediente pentru Rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac:
Pentru tocăniță de porc ușor picantă:
- 750 gr carne de porc
- ulei
- sare și piper
- 1 ceapă
- 1 ardei iute, roșu
- 1 ardei iute, verde
- 1 crenguță de cimbru
- 250 gr bulion de roșii
- 200 ml vin roșu
-
Pentru piure de păstârnac:
- 1 kg păstârnac
- puțin ghimbir
- sare
- 150 gr unt
- 400 ml smântână
Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac
Preparare tocăniță de porc ușor picantă.
Carnea de porc se toacă în cuburi și se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei. Se asezonează cu sare și piper, iar când se rumenește pe toate părțile se adaugă ceapa tocată și morcovul tocat. Se amestecă bine până când ceapa își schimbă ușor culoarea, apoi se adaugă vinul și se lasă la fiert până când alcoolul este evaporat. Se adaugă bulionul, crenguța de cimbru și puțină apă și se fierbe tocănița de porc până scade consistent. Se mai condimentează cu câteva rondele de ardei iute, roșu și verde, pentru un gust picant.
Citește și: Rețetă de tocăniță de curcan cu sos cu cimbrișor, gătită de concurentul Vincent Lointier la Chefi la cuțite
Preparare piure de păstârnac.
Se curăță păstârnacul, se tocaă mărunt și se fierbe în apă cu puțină sare până este bun de pasat. Se scurge, se pasează adăugând untul și ghimbir răzuit, apoi se potrivește consistența cu smântână și se mai fierbe puțin
Se servește delicioasa tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, decorată cu rondele de ardei iuți.
Rețetă de tocăniță de curcan cu sos cu cimbrișor, gătită de concurentul Vincent Lointier la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță de vită și porc în țelină, gătită de Cătălin Rizea la Chefi la cuțite...