Pentru răsfățul de weekend, sau, de ce nu, pentru o sărbătoare sau aniversare, merită preparat acest tort duo cu ciocolată și zmeură, un tort simplu și rapid, fără coacere.
Pe suport de biscuiți, cu cremă de ciocolată în două culori, cu multă zmeură și aromă de mentă, va fi o adevărată nebunie acest tort, pentru cei care îl vor savura.
Modul de preparare este foarte simplu, doar trebuie puțină răbdare până se vor întări straturile ce îl compun.
Ingrediente pentru rețeta Tort duo cu ciocolată și zmeură. Tort simplu și rapid, fără coacere:
- Pentru bază într-o formă de 26 cm:
- 350 gr biscuiți digestivi
- 150 gr unt topit
- Pentru primul strat de ciocolată:
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 200 gr ciocolată amăruie
- 300 ml frișcă lichidă
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 2 lingurițe lichior de mentă, sau esență de mentă
- Pentru stratul de ciocolată albă:
- 400 gr ciocolată albă
- 200 gr frișcă lichidă
- 75 gr unt cu 82% grăsime
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 150 gr zmeură proaspătă
Mod de preparare pentru rețeta Tort duo cu ciocolată și zmeură. Tort simplu și rapid, fără coacere:
Mai întâi pregătim stratul de biscuiți ce va ține locul blatului de tort. Măcinăm biscuiții într-un robot și adăugăm untul topit peste ei, ușor fierbinte. Amestecăm rapid biscuiții cu untul până obținem o compoziție nisipoasă pe care o întindem la baza formei de tort și o presăm bine cu mâinile.
Dăm forma de tort cu stratul de biscuiți la frigider pentru 30 de minute.
Citește și: Rețeta Tort Pădurea Neagră
Cât timp stă forma de tort cu stratul de biscuiți la frigider pregătim primul strat de ciocolată. Punem frișca lichidă într-un vas, la foc mediu și o lăsăm până se încălzește, dar să nu atingă punctul de fierbere. Stingem focul și adăugăm ciocolata neagră și cea cu lapte, rupte în bucăți mici, dar și untul. Amestecăm intens până când toate ingredientele solide se topesc și crema de ciocolată este bine omogenizată. Adăugăm lichiorul de mentă, sau esența și lăsăm compoziția să se tempereze 15-20 de minute.
Întindem crema de ciocolată peste stratul de biscuiți și dăm din nou forma de tort la frigider pentru alte 30 de minute.
Citește și: Special pentru o zi de sărbătoare, un delicios Tort Banoffee - Rețeta lui Vlăduț
În acest interval, pregătim și crema de ciocolată albă. Ca și anterior punem frișca lichidă la încălzit și topim în ea ciocolata albă ruptă în bucăți și untul. Untul are un rol important în aceste creme, pentru o textură mai cremoasă. Amestecăm bine până la topirea ingredientelor și la omogenizarea cremei, adăugând și esența. La fel ca anterior, lăsăm crema să se tempereze înainte de a o întinde peste primul strat de ciocolată.
Înainte de a adăuga crema de ciocolată albă la tort, o amestecăm cu zmeura bine spălată și scursă. Apoi o întindem peste crema de ciocolată neagră.
Din nou dăm tortul la frigider pentru aproximativ o oră, de data aceasta, să se întărească bine ambele creme.
Va fi un tort delicios și spectaculos ce va delecta papilele celor dragi!
Să vă fie de folos!
Salată de vinete cu parfum de toamnă - rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...