Trei rețete de gustări preparate din jumări de porc

Pentru dimineți reci de iarnă, sau pentru baza unor pachete, avem pentru voi trei rețete de gustări preparate din jumări de porc.

Trei preparate din jumări de porc

Ne plac jumările și le servim cu poftă, mai ales pe cele ușor împănate și cu carne, însă din cele mai grase, care deseori rămân nemâncate, putem pregăti alte bunătăți, dintre care am ales pe cele mai practice și populare trei rețete de gustări preparate din jumări de porc.

Cu alte câteva ingrediente adăugate și condimentele preferate putem pregăti o diversitate de preparate din jumările de porc, perfecte pentru a fi servite de-a lungul întregii zile.

Iată care sunt cele trei rețete de gustări preparate din jumări de porc:

1. Rețeta tradițională de pastă din jumări

2. Rețetă de covrigei din jumări

3. Rețetă de pogăcele cu jumări

Ingrediente pentru Rețeta tradițională de pastă din jumări:

  • 300 gr jumări
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen

Mod de preparare pentru rețeta tradițională de pastă din jumări

Pentru această rețetă, jumările de porc trebuie alese mai puțin împănate cu carne

Citește și: Cum preparăm jumări de porc și ce ingredient se pune în untură pentru un plus de gust!

Se începe prin a curăța ceapa și a o toca mai mărunt, iar usturoiul se curăță și se dă pe răzătoare. Apoi se pun în recipientul unui blender, împreună cu jumările, cele două tipuri de muștar și condimentele.

Se procesează toate aceste ingrediente până se obține o pastă omogenă. Pasta de jumări se servește ca aperitiv pe felii de pâine prăjită. Se păstrează la frigider în borcane de sticlă cu închidere ermetică. Este un aperitiv pe care îl regăsim și în restaurante, mai ales în zona Ardealului.

Ingrediente pentru rețeta de covrigei din jumări:

  • 2 ouă
  • 250 g pastă de jumări
  • 150 g iaurt sau smântână
  • 500-550 g făină
  • 1/2 linguriță boia de ardei
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • un praf piper
  • semințe de chimen pentru decor
  • un vârf cuțit bicarbonat
  • 1 linguriță plic praf de copt

Mod de preparare pentru rețeta de covrigei din jumări

Din pasta de jumări preparată mai sus putem pregăti și această rețetă, sau putem folosi alte jumări.

Punem într-un bol un ou + un albuș iar un gălbenuș îl păstrăm pentru a unge covrigeii înainte de coacere.

Peste ouăle din bol adăugăm condimentele măcinate, iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul, pasta de jumări și amestecăm bine până se omogenizează compoziția. Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt și frământăm un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.

Împachetăm aluatul în folie de prospețime și îl dăm la frigider pentru o oră, apoi în întindem pe masa înfăinată într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Cu un decupator special pentru covrigei, decupăm aluatul și transferăm covrigeii în tava tapetată cu hârtie de copt. Îi ungem cu gălbenușul oprit și presărăm semințe de chimen peste ei, apoi îi coacem la 180 de grade, pentru 15 minute, în cuptorul preîncălzit.

Covrigeii cu jumări sunt crocanți și tare gustoși, merg serviți în timp ce butonăm tabletele, sau vizionăm un film cu cei dragi.

Ingrediente pentru rețeta de pogăcele cu jumări:

  • 2 ouă
  • 200 gr jumari
  • 150 gr lapte dulce
  • 100 gr untură de porc, sau 150 ml ulei
  • 500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper
  • chimen

Vedeți aici modul de preparare al rețetei de pogăcele cu jumări!

Așadar cu ingrediente puține și la îndemână, putem pregăti aceste trei rețete de gustări preparate din jumări de porc, cu care ne putem delecta de-a lungul sezonului rece.

Ultimele știri