- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 500g de piept de pui
- 500g de file de porc
- 500g de muschi de vit
- 500g ciuperci champignon
- 500g ciuperci pleurotus
- ardei gras tricolor(1 rosu,1 verde,1 galben)
- dovlecel (150g)
- 1 bucata vanata(250g )
- ardei iute (6 bucati)
- rosii cherry (150g)
- morcov (100g)
- radicchio (1 bucata)
- pomodori pelati 2 cutii(500g)
- ketchup dulce (100g)
- peperoncino (10g)
- sare
- piper
- patrunjel (1 leg)
- ulei
- alcool dublu rafinat pentru flambare
Mod de preparare
Etapa 1: Transarea carnii in 4 transe egale pui,vita,porc.
Etapa 2: Ciupercile spalate si puse la fiert in apa oparita 3-4 minute.
Etapa 3: Spalarea legumelor si curatarea lor si apoi taierea julien a legumelor.
Etapa 4: Punem tigaia pe foc,punem grill-ul pe foc si incepem propriu-zis preparatul.
Etapa 5: Punem carnea pe grill: pui,vita,porc 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta. In acelasi timp 50ml de ulei,lasam un minut la inchins si punem legumele la calit 2 minute.In acelasi timp scurgem ciupercile si le punem peste legume la calit.Condimentam cu sare,piper,peperoncino si peste legume adaugam rosiile decozite cubulete si calim cu totul pentru 2 minute.
Etapa 6: Luam carnea de pe gratar si adaugand-o in sosul din tigaie.Lasam 3 minute sa absoarba o parte din sosul pe care l-am facut.Din zeama de la ciuperci stingem putin sosul pentru omogenizare si tot pentru omogenizare adaugam putin ketchup avand in compozitie amidon care este necesar pentru legarea sosului.Punem pe gratar 4 ardei iuti,4 bucati de ciuperci pleurotus si 4 bucati de ciuperi champignon potrivite.
Etapa 7: Montarea pe farfurie a preparatului.
Tigaia grill recomandata pentru prepararea retetei este: