Antena Căutare

Rulou de șalău în mămăliguță aromată și legume pikante

Toate legumele le spalam si le punem intr-un bol sau pe o planseta.

Ingrediente

  • 4 fileuri de șalău (a câte 150-200 de grame bucata)
  • 100 de grame bacon afumat
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lamaie
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 pahar vin alb aromat
  • 200 g malai
  • 50 g amidon de porumb
  • O lingurita rasa chimen negru
  • O lingurita tarhon
  • Un vf. de lingurita busuioc (sau 2 crengute)
  • 6 crengute de cimbru
  • Un vârf de linguriță de mentă (5-6 frunze)
  • 5 g zahar brun
  • 2-3 rosii medii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi medii sau 1 mare
  • 1legatura ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 bucati ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Toate legumele le spalam si le punem intr-un bol sau pe o planseta.

Intr-un mojar pisam usturoiul, busuiocul, sare, si amestecam cu zeama de la 1/2 lamiae,3 linguri de ulei, putin piper. Ungem cu marinada obtinuta in mojar fileurile de salau si le intindem cu partea cu piele in jos pe o planseta.

Intr-un ceaun punem 2 linguri de ulei de masline si-l dam la foc sa se incinga, dupa care punem baconul cubulete, tarhonul, chimenul,cimbrul, putina sare(baconul contine sare) si le calim 2 minute. Peste acestea turnam 250ml apa si lasam sa dea in fiert pentru a adauga malaiul si amidonul in ploaie amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase. Fierbem 10 minute si-o rasturnam pe-o farfurie sau planseta cu peste daca este loc.

Peste fileurile de peste intindem cu o lama de cutit mamaliguta obtinuta, intr-un strat egal cu grosimea fileului, il rulam cu mamaliguta spre exterior, il fixam cu un bat de frigaruie si-l punem pe tava de cuptor pe centrul careia am pus deja o folie de aluminiu de 30/30 pentru a nu se lipi ruloul. Lasam la foc 20-25 de minute pana vedem c-a sfaraie centrul ruloului si mamaliga a capatat o crusta frumoasa.

Cat timp pestele este la cuptor dam pe razatoare cartoful, ardeiul gras si rosiile, tocam ceapa verde, ardeiul (ardeii in functie de iuteala) si le calim 4-5 minute in 3-4 linguri de ulei de masline cu sare si piper.

Adaugam 100 ml de vin, 5g zahar brun, asteptam sa dea in doua clocote, stingem focul si aromam cu patrunjelul si menta tocate.
Pregatim cele 4 platouri pe care asezam legumele pikante si ruloul de peste cu mamaliguta aromata si ¼ de lamaie.
Seabass cu fenicul... Turnul Dracula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x