Pentru că urmează o perioadă de 10 zile cu dezlegare la pește, în care toți românii care țin post se pot bucura de un preparat delicios care să conțină pește. Astăzi ți-am pregătit o rețetă de pește corvină cu legume la cuptor. Este incredibil de gustos și de sănătos!
Ingrediente: 1 pește corvină, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 2 lingurițe de oțet balsamic, 2 lingurițe de ulei de măsline, 2 ardei kapia, 3 roșii normale sau 10 roși cherry, 2 lămâi, sare, piper, 1 lingură de făină, o lingură de mălai.
Mod de preparare:
Peștele este curățat și tăiat în felii, după care se adaugă sare și lămâie. Se trece prin făină și mălai și se prăjește în ulei fierbinte.
Atunci când peștele prinde o culoare aurie, adăugați alături de acesta, ceapa tăiată rondele, roșiile bucăți, ardeii, usturoiul și lăsați să se călească până când începe să dea în clocot. Adăugați la final, oțetul balsamic și închideți focul.
Se poate servi cu frunzulițe de busuioc sau pătrunjel presărat. Ca și garnitură, se poate servi cu cartofi la cuptor sau orez, în funcție de preferințele fiecăruia.
Un 1 Decembrie de poveste! La mulți ani, România!
Pui de baltă crocant... File de somon pe pat de legume aromate, o rețetă gata în doar 20 de minute!...