Combinația de vinete cu roșii și mozzarela este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sățioasă. iar cu puțin adaos de busuioc și oregano, deliciul este maxim.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Vinete alla caprese:
- 2-3 vinete
- 500 ml apă
- 2 linguri oțet
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- oregano
- frunze de busuioc
- mozzarella rondele, în saramură
- roșii mari, cărnoase
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Vinete alla caprese?
Mai întâi spălăm vinetele și le feliem rondele de 7-8 mm grosime. Le scufundăm în apă rece cu oțet și puțină sare și le lăsăm 15-20 de minute, timp în care se va elimina sucul amar. Apoi scoatem vinetele pe prosoape de hârtie și le lăsăm la scurs, sau le tamponăm bine până se usucă.
Încingem grillul și rumenim rondelele de vinete câte 40-50 de secunde pe fiecare parte.
Spălăm roșiile și le feliem rondele de mărimea celor de vinete. Feliem rondele și mozzarella.
Citește și: Rețeta clasică de salată caprese
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt așezăm sub formă de turnulețe rondele de vinete stropite cu ulei de măsline și presărate cu sare, piper și oregano, rondele de mozzarella și rondele de roșii, acestea din urmă stropite la fel ca cele de vinete cu ulei de măsline și presărate cu sare, piper și oregano.
Formăm astfel de turnulețe din câte două rondele din fiecare ingredient și pe lângă mozzarella mai adăugăm și frunze de busuioc.
Citește și: Cum preparăm rețeta Aripioare de pui caprese? Un preparat cu iz italian
Dăm tava la cuptor, la 200 de grade pentru 70-8 minute, doar până se topește ușor mozzarella și se degajă aromele din interiorul turnulețelor.
Este o gustare simplă și ușoară de vară, dar merge preparată în orice sezon, dacă dispunem de ingredientele necesare.
Spor și poftă bună!
Ștrudel cu brânză și fructe de pădure. Rețeta lui Chef Munti... Rețetă senzațională de coaste de porc glazurate cu sos fructat...