Ziua Femeii 2019. Top 5 retețe rapide cu care să-ți impresionezi mama de 8 martie. Alege o rețetă cu care să-ți impresionezi mama sau iubita, de 8 martie.
În fiecare zi îți poți surprinde iubita sau mama gătindu-i o rețetă delicioasă, însă de 8 martie este o ocazie specială în care poți să pregătești tu masa pentru ea. Și pentru că nu toți avem veleități de chef, iată câteva rețete rapide cu care o poți impresiona, de Ziua Femeii sau în oricare altă zi.
Top 5 rețete rapide
Rețetă rapidă cu somon - Frigărui cu somon
Frigăruile cu somon sunt foarte ușor de făcut, gata în câteva minute și minunate la gust. Puteți pune lângă ele un guacamole, rețeta e foarte simplă și rapidă.
Ingrediente frigărui cu somon
- 400-500 de grame de file de somon
- 3 lămâi
- 2 linguri de miere
- dacă aveți, sunt minunate și niște roșii cherry
- sare
- bețe pentru frigărui
Mod de preparare frigărui cu somon
Se taie peștele în cubulețe de cam 2-3 cm. Se pun într-un castron și peste ele mierea, coaja de la o jumătate de lămâie (foarte bine spălată înainte), sucul de la o jumătate de lâmâie și o jumătate de linguriță de sare . Se amestecă toate ingredientele cu peștele.
Pe bățul de frigărui se pun alternativ câte o felie subțire de lămâie și câte un cub de somon. Dacă aveți și roșii cherry sunt minunate puse pe frigăruie lângă pește.
Se lasă 3 - 4 minute pe fiecare parte într-o tigaie tip grill. În principiu ar trebui să fie o tigaie cu strat antiaderent și este gata.
Rețete rapide - Frigărui caprese
Altă rețetă rapidă este cea de frigărui caprese. Este mai degrabă un aperitiv, dar dacă ținem la siluetă ele pot fi o variantă numai bună pentru cină.
Ingrediente frigărui caprese
- 18 roși cherry
- 300 de grame de biluțe mozzarella sau mozarella tăiată cuburi
- 2 linguri ulei de măsline
- busuioc – ideal este să-l folosim pe cel proaspăt pentru că el dă adevărata savoare, dar dacă nu avem putem folosi și uscat
- sare
E foarte simplu de preparat. Se taie cubulețe mozzarella și se înfige pe frigăruie, altrenativ cu câte o roșie. Într-un bol mic se amestecă busuiocul cu uleiul de măsline și sarea și sosul se pune peste frigărui. Asta este tot!
Rețetă rapidă de paste - Paste cu roșii și pesto
Rețetele cu paste sunt poate dintre cele mai rapide rețete, dar cea cu roșii și pesto este extrem de simplă și absolut delicioasă.
Ingrediente paste cu roșii și pesto
-200-300 g de paste
-1 borcănel de pesto
-1 borcan de rosii uscate scurse bine de ulei
-o mână de măsline verzi feliate sau întregi (sau capere)
-parmezan
Mod de preparare paste cu pesto și roșii
Se fierb pastele. (În apa cloccotită, se pune sare și apoi pastele, care se lasă la fiert în funcție de timpul scris pe pachet) Se taie roșiile uscate în două sau în trei, în funcție de cât de mari sunt. Se amestecă pastele fierte și scurse bine de apă cu pesto, roșiile și măslinele. Pe deasupra se presară parmezan și gata.
Rețete rapide - Pui la cuptor cu cartofi și ceapă
Rețeta de pui la cuptor este o rețetă ce necesită un timp de copt, însă ea este foarte simplu de preparat.
Ingrediente pui la cuptor cu cartofi și ceapă
- 8 copănele de pui
- 5-6 cartofi măricei
- 3 cepe roșii, măricele și ele
- 3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 200 ml de vin alb
- 1 linguriță de salvie (opțional)
- 1 linguriță boia de ardei dulce sau iute (după preferințe)
- sare
- piper
Mod de preparare pui la cuptor cu cartofi și ceapă
Se curăță cartofii și se taie ca pentru wedges. Se curăță ceapa și se taie în 6. Usturoiul la fel și se pun în tavă. Apoi se pun copănelele și cartofii printre ele, apoi uleiul peste ele. Se adaugă vinul, boiaua și salvia, iar la final sare și puțin piper. Se pune o folie staniol deasupra și se bagă în cuptorul încins, la foc mare.
După 15 minute verificăm dacă sunt fierți cartofii cu o fucruliță. Dacă sunt gata, se ia staniolul și se lasă până s-au rumenit pe deasupra. Ceapa va fi dulceagă și se va potrivi perfect cu puiul și cartofii.
Desert rapid fără coacere - tartă cu ciocolată
Un desert rapid este numai bun dacă vrei să faci o surpriză de 8 martie. Tarta cu ciocolată fără coacere este absolut delicioasă și nu e nevoie să fii vreun bucătar iscusit pentru a o face, e simplu și dacă ești începător.
Ingrediente tartă cu ciocolată fără coacere
- 200 de grame de ciocolată cu 55% cacao
- 400-500 grame mascarpone
- 3 linguri de miere sau 5 de zahăr pudră
- vanilie
- 300 de grame biscuiți digestivi
- 150-200 de grame de unt
- o portocală
Mod de preparare tartă cu ciocolată fără coacere
Se sfarâmă biscuiții, la robot sau pur și simplu cu o sticlă. Și apoi se amestecă cu untul topit (se topește într-o crăticioară, la foc mic). Amestecul se întinde într-un vas (de preferat rotund), pe o folie alimentară. Se poate folosi un pahar sau o sticlă pentru a-l așeza mai bine.
Separat se amestecă ciocolata topită (se poate topi la fel ca untul, dar cu mare atenție să nu se lipească sau la bain-marie) cu mascarpone, zahărul pudră și vanilia. Amestecul astfel obținut se toarnă peste blatul de biscuți și se netezește.
Pe deasupra se rade coaja de la portocala bine spălată și puțină ciocolată. Se pune la frigider pentru minim o oră.