- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețete de post. Cea mai simplă rețetă de guacamole, gata în 5 minute. Rețetă cu avocado, rapidă și gustoasă numai bună pentru o zi de post, dar și pentru oricare altă zi în care ne dorim o rețetă sănătoasă.
Rețeta de guacamole este pe cât de rapidă, pe atât de gustoasă. Avocado este ingredientul principal în această rețetă și oferă preparatului un plus de nutrienți, dar și o sațietate pe care rareori o găsim într-o rețetă de post atât de simplă.
Rețeta de guacamole poate fi adaptată după gustul fiecăruia, se poate folosi și ceapă verde, dar și ceapă albă sau roșie. De asemenea, se poate folosi usturoi sau nu, în cantități mai mari sau mai mici în funcție de preferințe.
Ingrediente pentru rețeta de post de guacamole:
- 1 avocado bine copt
- 2 fire de ceapă verde sau un sfert de ceapă albă/roșie (cantitatea de ceapă poate varia în funcție de preferințe)
- 2 roșii mici sau una mai mare
- 1 lingură suc de lămâie
- sare, piper
- un cățel de usturoi (opțional)
- 4-5 fire de pătrunjel.
Mod de preparare pentru rețeta de post de guacamole:
Rețeta de guacamole este una dintre cele mai rapide și gustoase rețete de post și poate fi făcută în orice parte a zilei.
Avocado se taie în două și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri, apoi se pisează cu furculița. peste el se adaugă sucul de lămâie, sarea și piperul. Roșiile, ceapa și pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă peste miezul de avocado. Opțional, se poate toca și un cățel de usturoi care se pune amestecul obținut. Și asta este tot! Rețeta noastră de guacamole este gata.
Cum să alegi un avocado pentru guacamole
Pentru a ieși guacamole bun este nevoie de un avocado bine copt. Avocado nu trebuie să fie tare, dar nici exagerat de moale, pentru că în acest caz riscăm să fie stricat. Un truc pentru a ne da seama de cât de bun este un avocado constă în culoarea pe care acesta o are când rupem codița. Dacă este verde este încă necopt, dacă este maroniu riscul este să fie stricat. Un avocado bun de mâncat va avea culoarea galbenă în locul în care am rupt codița.
Mai multe rețete de post:
Postul Paștelui. Rețetă simplă de tiramisu de post
Postul Paștelui. Rețetă clătite de post delicioase și pufoase
Postul Paștelui. Cea mai simplă rețetă de gogoși de post pufoase
Rețetă de prăjitură de post cu cremă de griș și foi cu suc de roșii... Rețetă de post. Mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi...