Antena Căutare

Cât costă ciorba de miel preparată de chef Cătălin Scărlătescu. Conținutul e suficient pentru întreaga familie de Paște

Ciorba de miel este unul dintre preparatele delicioase care nu lipsesc de la masa de Paște. Chef Cătălin Scărlătescu pregătește de Paște 2023 preparate gustoase, care pot ajunge pe mesele românilor.

Colaj cu Cătălin Scărlătescu și ciorba de miel Galerie
Românii pot cumpăra 1,4 litri de ciorbă de miel de pe site-ul lui Cătălin Scărlătescu | Shutterstock & Antena 1

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Juratul de la Chefi la cuțite și fostul concurent de la America Express are o sumedenie de rețete delicioase pentru preparatele de Paște. Chef-ul vine în ajutorul celor care își doresc să aibă parte de o masă tradițională de Paște, însă nu au timp sau plăcere să gătească. Așadar, românii pot cumpăra pentru Paștele 2023 diverse produse tradiționale, printre care și gustoasa ciorbă de miel.

Citește și: Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

Cât costă ciorba de miel, gătită după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

O cantitate de 2.4 litri se vinde cu suma de 117.00 LEI pe site-ul Chef Super Food, unde chef Cătălin Scărlătescu pune la dispoziție cele mai delicioase preparate pentru masa de Paște. La suma de 117 lei se vând aproximativ 6 porții de ciorbă de miel (400 ml / porție), pentru masa de Paște petrecută în familie.

Citește și: Rețetă de pască fără aluat. Cum să faci cel mai delicios desert de Paște și să scapi de povara frământatului

Ingredientele ciorbei de miel preparate de chef Cătălin Scărlătescu sunt: carne de miel, ceapă verde, morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel, pastârnac, ou, orez, borș de casă, pătrunjel și leuștean proaspăt. Preparatul nu conține coloranți și conservanți.

Pe site se precizează că toate comenzile se plasează cu cel puțin 24 de ore în avans.

Citește și: Cât costă 27 de bucăți de sarmale făcute de chef Scărlătescu pentru masa de Paște. Prețurile practicate de juratul Chefi la Cuțite

„Ciorba de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Bucătarii noștri o pregătesc cu ingrediente de cea mai bună calitate, legume din belșug, borș de casă și verdețuri proaspete”, se arată în descrierea preparatului.

Sărbătoarea de Paște este despre bucuria Învierii Domnului Iisus Hristos, iar alimentele principale care se regăsesc pe masa de Paște au în spate o istorie și o semnificație aparte. De Paște, vopsim și ciocnim ouă cu un motiv aparte și mergem la Biserică în noaptea de Înviere cu coșul în care avem produse precum pască și cozonac spre a fi sfințite. Paștele este o ocazie perfectă pentru ca familiile să se reunească în jurul mesei. Ciorba de miel este un preparate delicios care nu lipsește de pe mesele de Paște.

Rețetă ciorbă de miel

Iată cum se prepară o ciorbă de miel!

Citește și: Friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște

Ciorba de miel se prepară în circa două ore și ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 litru de borş
  • 2 litri de apă
  • 1 kilogram de carne de miel (inclusiv căpățână și organe)
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • verdeaţă
  • cozi de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de orez
  • 1 gălbenuş de ou
  • 4 linguri de smântână
  • 1 legatură de leuştean

Citește și: Ciorbă de leurdă plină de savoare și vitamine

Modul de preparare al rețetei tradiționale de ciorbă de miel

După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare preparării ciorbei de miel, e timpul să urmezi acești pași:

1. Pentru început, pune într-o oală apă cu sare și pune vasul la foc. Ulterior, pune la fiert căpățâna și bucățile de carne de miel. Înainte ca buzățile de carne să fiarbă, ai grijă să înlături spuma, pentru ca zeama să nu fie tulbure.

2. Pasul al doilea este să cureți și să toci zarzavaturile, pe care să le adaugi în oală și să le lași să fiarbă alături de buzățile de carne, timp de o oră.

Citește și: Obiceiuri de Paștele Catolic. Cum sărbătoresc catolicii pe 9 aprilie 2023

3. În prealabil pune la fiert borșul. Pasul al treilea este să torni în oală borșul fiert separat și strecurat, după ce carnea și zarzavaturile au fiert. După ce ai pus borșu, adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Apoi pune capacul și lasă orezul să fiarbă.

4. Pasul al patrulea este să feci gălbenușul cu 2-3 linguri de smântână și să condimentezi ciorba cu sare și piepr, după gust.

5. În ultimul pas verifică dacă a fiert și orezul. Dacă ciorba e făcută, opreşte focul şi toarnă amestecul de smântână cu gălbenuș, în timp ce amesteci. Nu uita să amesteci, pentru că altfel riști să ți se formeze cocoloașe.

Citește și: Rețeta de cozonac din bucătaria Mirelei Vaida. Vedeta a venit în ajutorul celor care pregătesc masa de Paște

Când o pui în castroane, ornează-o cu leuștean!

Cum arată Orianda Donca, soția lui Călin Donca, în costum de baie după 5 nașteri. Cât de frumoasă este concurenta Chefi ... Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, dornici să-și ia revanșa în seara aceasta, după 5 amulete câștigate de Cătălin Scărlă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x