Rețeta de pască fără aluat este mult mai simplă față de pasca tradițională. Gospodinele care își doresc să scape de povara frământatului pot apela cu încredere la rețeta de pască fără aluat, aceasta fiind la fel de savuroasă ca cea originală.
Rețeta de pască fără aluat. Ce ingrediente sunt necesare și cum se prepară desertul de Paște
Pasca fără aluat se gătește prin împreunarea unor ingrediente și punerea compoziției la cuptor. Ingredientul de bază al acestui preparat este brânza de vaci.
Ingredientele pentru pasca fără aluat. Cea mai simplă rețetă
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o pască fără aluat pentru masa de Paște. Rețeta pentru pasca fără aluat este una foarte simplă.
1 kilogram de brânză de vaci (de preferat ca brânza să fie cât mai cremoasă)
6 ouă (mari)
150 g zahăr
250 ml lapte
150 g unt topit
4 linguri de griș
4 linguri de făină
100 de grame de stafide (opțional. Aici cantitatea poate varia în funcție de gust)
150 de grame de zahăr
Esență de vanilie, sau semințe de la o păstaie de vanilie
O jumătate de linguriță de sare
Citește și: Pască zebră fără aluat. Rețetă de pască în două culori
Mod de preparare pască fără aluat
Pasca fără aluat are un mode de preparare foarte dimplu. Toto ce trebuuie să faci este să amesteci ingredientele și să bagi totul a cuptor.
Mai întâi, într-un castron mare, bate ouăle cu zahărul. Adaugă apoi brânza de vaci și laptele și amestecă bine. Urmează să pui untul topit, laptele, grișul, făina, sarea, vanilia și să amesteci din nou foarte bine. În cele din urmă pune stafidele.
Citește și: Pască fără aluat, dar cu multe stafide. Pască simplă, delicioasă și aspectuoasă
Pune toată compoziția într-o tavă rotundă unsă cu unt și tapetată cu făină (sau o tavă cu hârtie de copt). Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se bagă tava cu compoziția de pască. Se lasă la cuptor timp de o oră. Pasca se taie după ce s-a răcit. Poftă bună!
De ce mâncăm pască de Paște: Pasca simbolizează grija lui Dumnezeu față de oameni
Pasca amintește de mana din pustie, adică de darul lui Dumnezeu pentru israeliții care au mers în pribegie timp de 40 de ani și primeau resursele necesare vieții de la Dumnezeu, potrivit crestinortodox.ro. Astfel, pasca este pâinea binecuvântată, care semnifică grija și ajutorul lui Dumnezeu.
Citește și: Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide
„Poporul evreu, prin puterea lui Dumnezeu, merge 40 de ani prin pustiu, fără resurse. Şi Dumnezeu le aducea de mâncare mană, adică pâine, prepeliţe, apă, tot ce le trebuia. Acea pâine ne aduce aminte de grija lui Dumnezeu faţă de noi", a explicat părintele.
Citește și: Pască cu aluat. Cele mai simple rețete pentru Paște
Cu timpul, acea rețetă de pâine dospită a fost îmboțățită, în prezent fiind un desert delicios. Pasca are formă rotundă și este decorată cu o cruce pe mijloc și cu două fâșii de aluat răsucit pe margini, care simbolizează coroana de spini a lui Iisus.
Totodată, fiind preparată în ajunul Învierii, pasca mai simbolizează promisiunea învierii şi a vieţii veşnice.