Antena Căutare

Chefi la Cuțite, 29 martie 2021. Janneke Vos de Groot, olandeza care le-a servit chefilor un preparat pe care nu îl mai gustaseră

Janneke Vos de Groot i-a impresionat pe toți în ediția 14 de la Chefi la Cuțite. Olandeza care a lucrat ca jurnalistă și care s-a mutat definitiv în România în urmă cu 14 ani a pregătit un preparat tipic național pentru Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu.

janneke vos de groot cu sort negru in bucataria chefi la cutite pregateste varza fermierilor Galerie
Olandeza Janneke Vos de Groot le-a prezentat chefilor un preperat tipic în ediția 14 din sezonul 9 Chefi la Cuțite

Janneke Vos de Groot a venit în platoul Chefi la Cuțite cu o poveste ca în filme și... cu o plantă necunoscută. Soțul ei și-a dorit dintotdeauna să dețină o fermă și, deși, au fost reticenți la început să se mute aici, s-au îndragostit complet de România.

Călătoria care a dus la descoperirea țării noastre și asimilarea ei a început pentru familia Vos de Groot în urmă cu 14 ani. Deși nu s-a născut și nici nu a crescut aici, Janneke a recunoscut că se simte ca la ea acasă și că nu își dorește să plece vreodată de la ferma pe care o deține în Oarba de Mureș.

Pe lângă peisajele pitorești care i-au luat răsuflarea, fosta jurnalistă a explicat ca a mâncat atât de multă mâncare românească încât a ajuns să o iubească. În schimbul anilor în care s-a delectat cu specialitățile noastre, vrea să ofere chefilor și publicului lor un deliciu culinar tipic olandez.

Citește și: Rețetă de cozonac însiropat. Rețeta Babka din bucătăria evreiască

Janneke Vos de Groot a adus o plantă înrudită cu salata kale, pe care a prezentat-o ca fiind foarte sănătoasă. În combinație cu cârnați tipici și o țuică originară din locul ei natal, i-a lăsat pe jurați mască: "Este o mâncare țărănească", a povestit ea.

Preparatele misterioase care i-au surprins pe chefi în ediția 14 de la Chefi la Cuțite

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au primit cu uimire varza țărănească pe care au descoperit-o sub cloș. De altfel, niciunul nu a reușit să identifice corect ingredientele din farfurie, ba chiar au rescunocut că nu au degustat niciodată în viața lor ceva similar.

"Spanac cred că e ăsta. Muștar, arpagic... Da' ce-i aicea?", a încercat Chef Bontea să ghicească. Mai în glumă, mai în serios, colegul său a comparat țuica olandeza cu un... detergent de vase!

După deschiderea ușilor, Janneke Vos de Groot le-a explicat cu lux de amănunte ce a prezentat în farfurie: "Toți cred că e mâncare de șoareci, dar stați liniștiți! E varza fermierilor sau varza țăranilor (...) Țuica e făcută din lămâie, scorțișoară, anason."

Citește și: Cum preparăm acasă Băutură naturală din orez, perfectă pentru a înlocui laptele în perioadele de post

Janneke a stat la povești cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu și le-a povestit peripețiile prin care a trecut cu ferma soțului, pe care a fost nevoită să o închidă.

Olandeza a plecat cu ochii în lacrimi din studioul emisiunii Chefi la Cuțite, uimită de faptul că amfitrionii i-au oferit două cuțite. Soțul a primit-o cu brațele deschise în culise și a felicitat-o pentru reușita din preselecții.

Despre sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite" de la Antena 1

La sezon nou, personaje noi se alătură echipei "Chefi la cuțite". Speak este noul ajutor al Ginei Pistol, cel care va sta de vorbă cu susținătorii concurenților și le va afla poveștile.

De asemenea, el arată tot ce se întâmplă în culise într-o serie de episode speciale, "Speak@cuțite", difuzate exclusiv pe a1.ro la finalul fiecărei ediții difuzate pe TV.

În sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură.

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar.

Emisiunea "Chefi la cuțite" sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Chefi la cuțite, 29 martie 2021. Cătălin Potecaru a revenit în platou, după ce a primit a doua șansă din partea celor tr... Chefi la cuțite – lider de audiență luni. Antonia și Alex Velea, surpriza serii la audițiile pe nevăzute, diseară, la An...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x