Căutare Live

Cum preparăm acasă Băutură naturală din orez, perfectă pentru a înlocui laptele în perioadele de post?

Pentru că în perioadele de post laptele natural este unul dintre alimentele interzise, acesta se poate înlocui cu diverse băuturi eco, perfecte pentru a fi adăugate in diverse rețete culinare, cum ar fi rețetele de prăjituri. O astfel de băutură este și Băutură naturală din orez, preparată în casă.

Băutură naturală din orez

Băutura naturală din orez, cunoscută și sub denumirea de lapte de orez, se prepară doar din orez și apă, plun ăndulcitori naturali cum ar fi fructele uscate natural, plus arome, după gust: vanilie, scorțișoară.

În doar câteva ore, putem prepara în casă băuturi naturale, gustoase și sănătoase, perfecte pentru a înlocui laptele în diverse preparate.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Băutură naturală din orez:

  • 250 gr orez
  • 1750 ml apă rece
  • 100 gr stafide
  • opțional: scorțișoară, vanilie, etc.

Cum se prepară Rețeta de Băutură naturală din orez?

Spălăm bine orezul în 1-2 ape reci și îl scurgem.

Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat 6-8 ore, sau chiar de de seara până dimineața, la loc mai răcoros.

După acest interval, scurgem orezul, de apa în care a stat, astfel înlăturăm din conținutul de amidon al boabelor de orez. Punem orezul în recipientul unui blender și adăugăm 1250 ml de apă peste el.

Spălăm stafidele în 2-3 ape, le îndepărtăm codițele și le punem și le adăugăm în recipientul blenderului. Stafidele, au rol de a îndulci băutura din orez, dar și de a-i da un gust mai aromat.

Citește și: Cum faci un smoothie delicios pentru porția de energie zilnică?

Se pot pune orice fructe deshidratate, care pot îndulci laptele de orez, sau se poate opta pentru orice îndulcitor natural. Exclus zahărul, că doar preparăm o băutură naturală!

Mai lăsăm orezul cu stafidele în apă 10-15 minute, apoi pornim blenderul și transformăm totul într-o pastă.

Lăsăm pasta obținută să se mai odihnească10-15 minute, apoi o trecem printr-un tifon dublu, pentru a obține un lapte de orez fin. Putem adăuga și aromele preferate.

Citește și Rețeta Sirop de ridiche neagră cu miere de albine

Pulpa de orez rămasă nu o aruncăm. O putem folosi la îngroșarea anumitor sosuri.

Băutura naturală de orez este recomandată pentru o digestie bună, pentru creșterea imunității organismului, pentru îmbunătățirea sistemului circulator și nervos și, mai ales, este recomandată pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Săp vă fie de folos!

Sursa

Cum poți să faci pizza sub formă de desert? Rețetă de Pizza cu topping de ciocolată și fructe - Rețeta lui Vlăduț... Rețetă de chiftele fără carne. Chiftele din cartofi și alte ingrediente, pline de gust...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Ultimele știri
x