Chefi la cuțite, 6 aprilie 2021. Creatorul primului hotel de gheață de la Bâlea Lac gătește "ciorbă de pietre"

Relu Nica, de profesie instructor de supraviețuire, a venit în episodul din 6 aprilie 2021 de la Chefi la Cuțite cu o rețetă pe care o predă cursanților săi: "ciorbă de pietre".

Relu Nica, creatorul primului hotel de gheață din România, a venit la Chefi la Cuțite să gătească "ciorbă de pietre"

Relu Nica, de 52 de ani, a povestit în bucătăria celui mai îndrăgit show culinar că își dorește să le aducă chefilor în farfurie "căldura casei, căldura focului de lemne, căldura și mirosul din casa bunicilor".

Astfel, a pregătit o mâncare de cartofi pe care a accesorizat-o la așezarea în farfurie cu "fat wood", adică nod de lemn de pin, cules de pe conturul barajului Vidraru.

În spirit de glumă, el a poreclit preparatul "ciorbă de pietre" și a explicat că îi învață pe elevii lui cum se gătește fiindcă este o mâncare de bază.

Citește și: Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă simplă de tort fără coacere

Relu Nica nu s-a prezentat cu un dish sofisticat pentru că a vrut să sublinieze ce ar putea să pregătească oamenii dacă ar reveni la un stil de viață organic, la tehnicile vechi, și dacă ar ieși din zona de confort cu care s-au obișnuit.

"Noi, ca specie, venim din natură. Am uitat de ceea ce înseamnă natura și treaba mea asta este: să îi învăț pe oameni să-și găsească resursele și să se găsească pe ei înșiși în natură".

Cine este Relu Nica, concurent în sezonul 9 Chefi la Cuțite

Piteșteanul care lucrează acum ca instructor de supraviețuire a avut un parcurs profesional cel puțin interesant. După ce a făcut alpinism comunitar și a lucrat în servicii de pază privată, a renunțat la jobul de firmă și a devenit cabanier.

Până în 2017, a fost șef la Salvamont Curtea de Argeș și a făcut muncă de voluntariat pentru a pleca în misiuni de salvare montană.

Pasionat de sculptură, concurentul a îmbinat dragostea pentru natură și iubirea pentru artă - a conceput și construit primul hotel de gheață de la Bâlea Lac, într-o perioadă în care în România oamenii nu prea știau de acest concept.

"A fost proiectul meu, execuția mea (...) Am muncit la proiect 3 ani de zile. În țară la noi nu se mai făcuse. În momentul în care m-am apucat de el, cei care treceau pe lângă noi, eram eu și trei prieteni, nu ne credeau", a povestit Relu Nica.

Pentru a finaliza un proiect atat de ambițios, a studiat nivologia, știința zăpezii.

Despre sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite" de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură.

Citește și: Rețeta lui Chef Sorin Bontea de ouă cu spanac. Cât de simplu se prepară

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

Vrei să interacționezi cu show-ul tău culinar favorit? Intră în aplicația Chefi la Cuțite! O poți descărca din Google Play și AppStore. Hai să vezi!

Ultimele știri