Pentru deliciul din weekend, Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza, două rețete delicioase, ambele cu multe roșii și anume: Tartă cu roșii condimentate și Paste cu feta și roșii.
Rețetele se prepară destul de simplu, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Deci nu aveți motive să nu încercați și voi așa simple și delicioase preparate din bucătăria lui Nicolai.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara cele două rețete pe bază de roșii.
Ingrediente pentru Tartă cu roșii condimentate și Paste cu feta și roșii
Pentru rețeta de tartă cu roșii condimentate:
- 500 gr roșii mari
- sare și piper
- 1 cățel de usturoi
- oregano
- ulei de măsline
- aluat foietaj
- Pentru topping:
- muștar
- tahini
- sare și piper
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
Pentru rețeta de paste cu roșii și feta:
- 200 gr paste
- 500 gr roșii cherry
- 500 gr feta
- piper
- chili
- ierburi de provence
- 2-3 căței de usturoi
- pătrunjel verde
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru Tartă cu roșii condimentate și Paste cu feta și roșii
Prepararea celor două rețete se va face concomitent, în timp ce una este la cuptor, se pregătesc ingredientele pentru cealaltă.
Cum se prepară rețeta de tartă cu roșii condimentate?
Mai întâi se spală bine roșiile, se taie în două și se trag ușor la tigaia încinsă cu puțin ulei, așezate pe partea cu tăietura. Apoi, se scot într-o tavă, se întorc invers și se stropesc cu ulei de măsline. Se presară deasupra lor oregano, usturoi răzuit, sare și piper și se lasă la odihnit.
Foaia de aluat foietaj se așază în tavă, pe hărtie de copt și se crestează ușor de jur împrejur, delimitând marginile. Se lasă cam 7-8 mm de margine simplă.
Se prepară un topping din muștar cu pastă de susan, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper. Cu acest sos se unge aluatul, mai puțin marginile. peste acesta se așază felii de brânză topită și roșiile condimentate.
Se coace delicioasa tartă cu roșii condimentate pentru 30 de minute, la 180 de grade. Marginile aluatului se vor dezvolta îmbrăcând frumos ingredientele de jur împrejur.
Cum se prepară rețeta de paste cu roșii și feta?
Se spală roșiile cherry, se taie în jumătăți și se pun într-o formă termorezistentă. peste ele se adaugă usturoi, ierburi de provence, ulei de floarea soarelui și brânza feta ruptă în bucăți mici. Se dă forma de copt cu ingredientele la cuptor la 180-200 de grade și se lasă până se topește brânza și se amestecă bine cu roșiile și celelalte ingrediente.
Citește și: Rețetă de paste spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare și sos de roșii, gătită de Chef Mircea Gheorge
Între timp, se fierb pastele în apă cu sare. Se scoate sosul de brânză feta cu roșii de la cuptor și se adaugă pastele fierte și scurse. Se amestecă bine și se mai lasă împreună la cuptor 5-6 minute.
Pentru a nu pierde detalii importante despre cum se prepară cele două rețete: Tartă cu roșii condimentate și Paste cu feta și roșii, accesați și materialul video de mai sus.
Prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani... Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane, rețetă de post preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...