Antena Căutare

Chefi la cutite episodul 6 - Surprize peste surprize!

Ciorcârlan Georgeta a deschis episodul 6 al celui mai popular show culinar! A venit la „Chefi la cuțite” ca să impresioneze juriul de temut! Dar oare va reuși? Are 40 de ani și a imbratisat meseria de bucătar. „Am moștenit pasiunea de gătit de la tatăl meu, care mă încuraja încă de mică. Cred că ar fi tare mândru”. Deși tatăl său s-a stins din viață, Goergeta nu a renunțat să gătească și să spere că într-o bună zi va deveni un chef de renume.„Cel mai mare vis al meu este să îmi deschid un restaurant al meu”. La prima vedere, chefii au fost impresionați de modul în care arată farfuria. Și se pare că, după numeroase degustări și analize, cei trei chefi de temut au ajuns la concluzia că Georgeta merită să meargă mai departe!

Georgeta a surprins spunind ca acasa nu gateste ea, ci sotul, dezvaluind un moment in care i-a zis baietelului la ureche ca ea facea ciorba mai buna, iar micutul a pârât-o sotului! "De acum sa o faci tu", i-a transmis el, dar, TEAPA!, a ramas in continuare titularul cratitei :)).

Sotul, Petrica, foarte spontan, a comentat pe facebook!

"Eram pradator, dar m-am linistit"

Candoi Savu Robert are 35 de ani și momentan își dedică timpul studiilor doctorale. A venit la emisiune pentru a-și demonstra talentul culinar. „Aș vrea să fiu vedetă, fiindcă așa i-am promis iubitei”. Care iubita, zice el, a reusit sa-l transforme din "pradator" in baiat cuminte.

A venit la emisiune încrezător în forțele sale, dorind să prepare un lapte de pasăre. Lucrurile nu au mers chiar atât de bine din start, căci obstacolele nu au întârziat să apară. A încercat să rămâne calm și să termine preparatul, apoi a așteptat jurizarea cu sufletul la gură. „Astăzi cred că este șansa mea și sunt convins că o să merg mai departe”. „Ce-i asta, frățică?”, a fost reacția lui chef Florin Dumitrescu. Chefii au analizat atent și au decis că Robert nu merită să meargă mai departe. Dar nu s-a lăsat pugubaș și a anunțat că își va încerca norocul și la „Ham talent” sau „X Factor”, în încercarea de a deveni vedetă.

Uite aici rețeta de lapte de pasăre!

Mamaaaa, ce mi l-au perpelit pe Daniel!

Daniel Niță are 22 de ani și este bucătar în Spania! A venit la emisiune pentru a-și demonstra talentul. Spune că a sosit în țară special pentru acest concurs, dorind să își demonstreze că are tot ce îi trebuie pentru a deveni un chef de renume. „Scărlătescu e mort, e ora lui de somn”, s-au tachinat chefii înainte de a degusta. „Noi făceam chestia asta acum șase ani”, a spus Scărlătescu analizând atent preparatul.

Chefii au avut o surpriză de proporții când au dat nas în nas cu Daniel, căci concurentul a trebuit să explice în detaliu ce a vrut să facă și ce i-a ieșit. Cuibul de ciocolată a stârnit adevărate controverse în juriu, dar verdictul a fost unul bun: a mers mai departe!

Uite aici rețeta acestui preparat!

„Cu cine seamănă câinele tău, dintre noi trei?”

Patricia Andrei este studentă la Jurnalism, dar este extrem de pasionată de gătit. „Pasiunea pentru gătit a venit treptat, încă din copilărie. Mama gătește doar în weekend”. Relaxată, concurenta a venit cu multă încredere în forțele sale și a ales să gătească un file de șalău cu sparanghel și icre de manciuria. Și iată că a venit și momentul jurizării, iar Patricia a așteptat verdictul. „De la jurnalism vrei să devii bucătar?”, a întrebat-o chef Sorin Bontea, extrem de curios. „Cu cine seamănă câinele tău, dintre noi trei?”, s-a ținut chef Florin Dumitrescu de șotii.

Dar după multe glume și cârcoteli, Patricia merge mai departe în competiție!

Uite aici rețeta de file de șalău și icre de manciuria!

Papaleț David este bucătar și a venit la emisiune ca să demonstreze că are tot ce îi trebuie pentru a deveni un chef de renume.

A ales să gătească o supă de pește cu creveți.

„Nu sunt genul de om care să intre în panică, sigur o sa-mi iasă. Pentru mine, bucătăria înseamnă totul”

Tainele bucătăriei le-a descoperit pe la 19 ani, atunci când s-a angajat la o pizzerie.

De zece ani, David lucrează la un restaurant cu specific italian.

„Am avut o copilărie frumoasă, suntem cinci frați. Avem o soră mai mare, care a ars. A luat foc. S-a dus să aprindă grătarul și a luat foc. Trăiește, dar duce o viață grea. Iar mama a orbit din cauza unei boli. Totuși, a continuat să ne ajute pe noi, copiii”, povestește cu lacrimi concurentul.

Durerea nu l-a lăsat să renunțe și a continuat să gătească, sperând că va reuși să îi convingă pe chefi că are talent culinar.

„Băi, ești nebun”, a fost reacția juriului la prima vedere.

Iar David merge mai departe, reușind să convingă că are talent în bucătărie!

Uite aici rețeta de supă de pește!

David fata-n fata cu Goliat x 3. "Ai o farfurie superficiala", ii zice Chef Florin si nu-i da nota de trecere. Sorin Bontea echilibreaza lupta, chiar daca nu e convins. Chef Catalin e decisiv! Raspunsul sau e DA!

Izabela: "Nici nu mai stiu cum ma cheama"

Izabela Spătaru a venit singură pentru că soțului ei nu-i place să iasă în lumina reflecatoarelor. Când era tânără și-a pus busuioc sub pernă și l-a visat pe cel alături de care își petrece fericită viața. L-a visat exact așa cum este el. A făcut un curs de bucătari și apoi a văzut anunțul de perselecție la Chefi la cuțite și așa s-a hotărât să-și încerce norocul. Îi este teamă de chef Scărlătescu și își dorește foarte mult să treacă în etapa următoare pentru a avea ocazia să ”fure” meserie de la cei mai buni.

”Îmi doresc foarte mult să-mi depășesc nivelul”, a spus Izabela atunci când a dat drumul la farfurii pe tunel. Chef Bontea a spus că este rață, chef Florin ar dori paste, iar chef Scărlătescu crede că va mânca pește cu piure de mazăre. Când au ridicat capacele, uimirea s-a citit în glasul lor: ”Woooooow!”.

Chef Florin Dumitrescu: ”Doar eu am primit foietajul așa? E o nouă tehnică de gătit: le pui la robinet, sub apă caldă și dacă se fierb, bine, dacă nu, nu”.

Chef Cătălin Scărlătescu: ”INCREDIBIL! Tu ai mai văzut așa culoare?”

Chef Bontea i-a dat cuțitul lui. Chef Florin, nu. Chef Scărlătescu a avut încredere în preparat, și a trimis-o pe Izabela direct în etapa următoare.

Vezi aici rețeta Izabelei!

LULU, vorbaretul care transforma caprioara-n țap!

Manuel Vamanu zis Lulu e un personaj. Se vede din prima clipa. El face din caprioara țap si apoi da din coada :)). In propozitia asta il regasesti total! Vorbeste mai mult decit gateste. "Mai, oameni buni, mie cel mai frica imi e de nevasta! Desi eu la mine-n casa am fost cinvea: cineva duce gunoiul, cineva face piata ...". Ii place sa socializeze. D-aia si gateste. "Sa ma ajute bunul Dumnezeu si Bontea, Dumitrescu si Scarlatescu sa invat cit mai multe"! Are 43 de ani si e proprietar de pensiune. Una peste alta e un bucovinean foarte simpatic. A gatit un medalion de vinat cu prune uscate. Sa vedem ce zic cei 3 chefi!

Lulu asteapta in camera suspinelor si urmareste comentariile. Are o cipilica pe cap care-i da o alura de Popeye marinarul :))). Aplauda cind chef Sorin ii lauda prunele. Topaie ca o minge coplesit de emotii. Isi impreuneaza mainile a rugaciute si apoi intra spasit in platou: "Traiasca chefii!". Apoi le da o perie "sunteti mai frumosi ca la televizor". :))).

"Eu am zis ca sa fac un medalion de caprioara, dar eu cred a e țap", zice Lulu. Chef Sorin nu-i da cutitul, dar Florin echilibreaza situatia, dar Catalin nu-i da cutitul de trecere.

Ana Maria a convins

Ana Maria îl cunoaște pe chef Florin și acum lucrează ca bucătar. Sunt 5 frați, crescuți numai de mamă. Astfel că a luat viața în piept de mică și a început cu spălatul de sticle. La 14 ani și-a cunoscut soțul și la 15 ani a venit primul copil și după nici 2 ani, următorul. Chef Florin a învățat-o meserie și acum a venit să-i arate de ce este în stare. Visul ei este să lucreze într-un restaurant bun, să câștige bine și să-și facă o casă a ei.

Pe chef Bontea nu l-a convins, dar pe chef Cătălin și pe chef Florin, da așa că Ana Maria merge mai departe cu două cuțite.

Vezi aici rețeta Anei!

Alex, seful rapanelor

Alexandru Negoita este un tip pasionat si plin de entuziasm. Este bucatar si are 26 de ani. "Baaaai, rapaneee, baaaai", exclama chefii. Le place farfuria, dar remarca lipsa condimentelor: "n-are sare si piper". Scarlatescu este multumit de rapane. Entuziasmul s-a transformat intr-o emotie imensa. "Eu nu inteleg de ce toata lumea face altceva in farfurie decit ar vrea. La el le-ar pune si unt si vin si ...", spune chef Florin, iar Alex inghitea la propriu in sec imaginindu-si in farfurie vorbele lui Dumitrescu! La scorul de 1-1, Sorin - DA, Florin - NU, Scarlatescu devine decisiv. "N-am avut ce sa fac, mie mi-au placut rapanele!", zice si-i daruieste cutitul!

Deși a lucrat cu unul dintre cei mai celebri bucătari, Adi nu a reușit să îi impresioneze pe chefi: ”Asta mișcă! Legat d... Lulu știe: ”Ăsta e țap. Când pun mâna pe o căprioară mă iau fiorii și încep să dau din codiță”.. Chefii au izbucnit în r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x