Antena Căutare

Chefi la cuțite, semifinala 2021. Degustare plină de surprize după prima probă. Ce au descoperit chefii

La finalul primei probe din semifinala „Chefi la cuțite”, rudele concurenților au făcut degustarea și au acordat note. Ce au descoperit chefii în farfurii?

rudele concurentilor au degustat farfuriile in prima proba din semifinala chefi la cutite Galerie
Ce au descoperit invitații la degustarea farfuriilor pregătite în prima probă din semifinala „Chefi la cuțite” | Antena 1

În ediția 47 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, concurenții au avut de pregătit rețete care să aducă aminte de „gustul copilăriei de acasă”.

După ce au terminat de gătit, concurenții au așezat farfuriile pe bandă și au sperat că jurații vor da note cât mai bune. În timp ce rudele concurenților au degustat preparatele, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au analizat fiecare rețetă, urmărind totodată și reacțiile din platoul emisiunii „Chefi la cuțite”, sezonul 9.

Rudele concurenților au degustat farfuriile din prima probă din semifinala „Chefi la cuțite”, sezonul 9

Irina Fodor și-a făcut apariția în platou și a prezentat invitaților regulile primei probe din semifinala „Chefi la cuțite”, sezonul 9.

„Mesajele voastre i-au emoționat foarte tare, dar sper că le-au dat și putere și energie bună (...). În momentul în care veți primi farfuriile o să primiți o bucățică din ei, din sufletul lor. Sperăm să vă păstrați obiectivitatea”, a anunțat aceasta, explicând totodată și care a fost tema de gătit.

Citește și: Chefi la cuțite, semifinala 2021. Ce mesaje au primit Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu de la familie

Elena Matei a făcut o ciulama de ciuperci cu mămăligă, o mâncare apreciată de mai toată lumea. Ștefan Borleanu a ales o rețetă similară, de pui cu ciuperci și smântână și mămăligă, dar totul a fost rearanjat într-o manieră mai sofisticată. Practic, totul a fost aranjat sub forma unei balotine de pui, iar sosul a avut și o aromă de trufe, lucru ce a fost imediat „amendat”.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, la „Chefi la cuțite”

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, la „Chefi la cuțite”

„Nu vreau să vă supărați pe mine, dar eu o să-i dau nota 1. Nu a respectat proba, nu poți să-mi spui tu mie că ai mâncat trufe când erai mic. Lasă-mă-n pace. E plin de trufe, de ce să faci treaba asta. Clar e Ștefan, ne-a mai făcut farfuria asta, dar asta nu e la fel de bună. Ia de data trecută era mult mai bună”, a fost de părere Cătălin Scărlătescu. Chiar și Florin Dumitrescu a recunoscut greșelile făcute de cuțitul său de aur. Tocănița țigănească a Narcisei Birjaru nu i-a impresionat atât de mult pe jurați și invitații din platou au fost de părere că arm ai fi trebuit niște sare.

Citește și: Chefi la cuțite, semifinala 2021. Concurenții din sezonul trecut au revenit ca să jurizeze farfuriile. Ce au dezvăluit

Cătălin Amarandei a pregătit o tocană de miel cu piure de vinete afumate și ou confiat, rețetă ce i-a surprins atât pe chefi, cât și pe jurați prin aspect. Mulți s-au gândit la Riki atunci când au degustat, însă situația a fost complet diferită. Acesta a fost momentul în care între chefi s-a născut o discuție aprinsă. Cătălin Scărlătescu a fost de părere că rețetele „moderne” nu respect tema, în timp ce Florin Dumitrescu a luat apărarea celor care au făcut reinterpretări și a zis că gustul e cel care contează, de fapt. Valentina Ioniță a mizat pe o rețetă clasică de chiftele marinate cu piure de cartofi.

Alexandru Bădițoaia a făcut o tocăniță de porc, ce i-a surprins pe chefi cu aspectul farfuriei, dar gustul a cam lipsit. Florin Revesz a făcut o tocăniță de vită cu piure și ceapă murată, iar mâncarea a fost apreciată atât de jurați, cât și de către cei trei chefi. Rikito Watanabe (Riki) a pregătit o rețetă de curry cu orez ce i-a surprins pe toți cu aromele inedite. Keed, în schimb, a mizat pe o mâncare de mazăre cu cartofi și pui și salată de castraveți, o mâncare ce a primit laude din partea tuturor.

Urmărește clipul video de mai sus din ediția 46 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” ca să descoperi tot momentul.

Despre sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu și-au ales trei echipe puternice alături de care au luptat pentru a ajunge în finală. După numeroase battle-uri palpitante și dueluri cu răsturnări de situație complet neașteptate, chefii se pregătesc să dea ultima bătălie culinară din acest sezon. Miza este uriașă și fiecare bucătar este gata să dea tot ce are mai bun pentru a-și demonstra priceperea în materie de gătit. Dintre cei nouă semifinaliști, doar unul va primi marele trofeu din finală și titlul de câștigător „Chefi la cuțite” 2021.

Te așteptăm pe www.a1.ro să urmărești episoadele din producția „Speak@cuțite, ca să savurezi o extra porție de imagini din show-ul tău preferat. Iată ce ai pierdut în episodul trecut:

Vrei sa filetezi sau să toci ca un chef? Ia-ți acum cuțitul original „Chefi la cuțite” >>> https://a1shop.ro

Nu rata marea finală „Chefi la cuțite” 2021, ce va fi difuzată pe 16 iunie, de la ora 20:30, la Antena 1.

Chefi la cuțite, semifinala 2021. Prima probă vine cu o surpriză. Ce trebuie să gătească semifinaliștii și cine face deg... Chefi la cuțite, semifinala 2021. Surpriză uriașă pentru semifinaliști. Cine și-a făcut apariția în bucătărie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x