Antena Căutare

Cum pregătești în tigaie un meniu complet pentru întreaga familie

Există momente când îți dorești să gătești un meniu complet, delicios, care să îi mulțumească pe toți ai tăi. Ideal ar fi ca totul să se prepare rapid, fără să fie nevoie să încingi ore bune cuptorul sau să folosești o mulțime de ingrediente și vase pentru gătit.

Cum pregătești în tigaie un meniu complet pentru întreaga familie Galerie
Cum pregătești în tigaie un meniu complet pentru întreaga familie

Își propunem un meniu format din antreu, fel de bază și desert, toate gătite la tigaie, în mai puțin de o oră!

Antreul – Ciuperci umplute la grill

Ciupercile umplute sunt mereu o alegere potrivită pentru un antreu ușor și foarte gustos.

Ingrediente:

  • 8-10 ciuperci champignion;
  • 100 g mozzarella;
  • câteva feliuțe de șuncă;
  • puțin pătrunjel.

Umplutura ciupicilor poate fi adaptată gusturilor fiecărui invitat la masă.

Se spală ciupercile, se curăță și se lasă la scurs. Se toacă apoi cubulețe mozzarela, feliuțele de șuncă, codițele ciupercilor și pătrunjelul, se amestecă și se asezonează cu sare și piper. Umplem cu acest amestec ciupercuțele.

Punem apoi la încins tigaia grill. Noi am folosit Regis Stone Copper Griddle Pan de 28 cm, un grill foarte încăpător, cu o bază solidă, care menține constantă temperatura de gătit. Datorită învelișului antiaderent cu particule de piatră și cupru, am ales să nu mai ungem cu ulei, ciupercile nu s-au lipit, s-au fript uniform, la fel ca pe un grătar. În mai puțin de 15 minute, când furculița pătrunde ușor, ciupercile sunt gata!

Felul de bază - Pui cu legume și alune la wok

Pentru felul de bază, o rețetă sănătoasă, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente, este puiul cu legume și alune.

Cum pregătești în tigaie un meniu complet pentru întreaga familie

Cum pregătești în tigaie un meniu complet pentru întreaga familie

Tigaia Regis Stone Copper Wok transformă gătitul într-o plăcere

Ingrediente:

  • 1 piept mare de pui;
  • 1 ceapă;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • câteva alune;
  • legume la alegere: ardei, morcov, brocoli, ceapă verde, praz, usturoi, etc.

În plus, avem nevoie de o tigaie wok de calitate, noi am ales Regis Stone Copper Wok, ideală pentru gătit tocănițe, paste sau mâncărurile asiatice. Tigaia Regis Stone Copper Wok are un triplu strat special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă și previne lipirea alimentelor, chiar și când acestea se fac în suc propriu!

Punem alunele în tigaie pentru a se rumeni ușor, adăugăm lingura de ulei și pieptul de pui tăiat fâșii. Peste 5-10 minute, legumele tăiate în bastonașe subțiri și lăsăm totul la foc moderat. Când carnea e rumenită și legumele pregătite suficient, asezonăm cu sare și piper, după gust.

Desertul - Clătite pufoase

O masă copioasă trebuie însoțită de un desert bun, iar clătitele reprezintă cea mai rapidă și la îndemână soluție.

Ingrediente:

  • 3 ouă;
  • 250 g făină albă;
  • 500 ml lapte;
  • zahar vanilat sau esențe la alegere;
  • un praf de sare.

Se amestecă toate ingredientele până obținem un aluat omogen.

Urmează apoi să le prăjim, iar secretul clătitelor bine rumenite îl reprezintă tigaia. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Pan de 28 cm și asta ne-a asigurat succesul rețetei. Învelișul cu particule de piatră și cupru împiedică lipirea clătitelor, chiar și când gătim fără adaos de grăsimi. Mânerul solid, nu se încinge și ne permite să întoarcem ușor clătitele.

Clătitele frumos rumenite se umplu, după preferință, cu: dulceață, ciocolată, fructe, miere, brânză dulce, etc și se servesc cu poftă!

Cu puțină imaginație, ingrediente simple și tigăi de bună calitate poți pregăti rapid un meniu pe gustul tuturor! Nu uita, toate cele trei tigăi pot fi ale tale dacă participi la cel mai tare concurs al momentului! Intră pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite” și dotează-ți bucătăria cu un produs Regis Stone Copper Pan!

Sorin Bontea, dezvăluirea ce a pus fanii pe jar! Ce au făcut Scărlătescu și Dumitrescu, după ce a câștigat Asia Express!... S-a întors roata, la Titani la cuțite! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu primesc o misiune specială: „E o idee malefică”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x