- 500 gr fasole alba, boabe
- 1-2 ceapa rosie
- 2 morcovi
- 4-5 rosii in bulion
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- tarhon
- leustean
MOD DE PREPARARE:
Fasolea se pune la hidratat, in apa rece, pentru cel putin 4-5 ore.
Se pune la fiert in alta apa, timp de aproximativ 10-15 minute.
Se scurge, se pune in apa clocotita, se adauga doar ½ lingurita bicarbonat de sodiu si se lasa in continuare la fiert pana este aproape gata. Se scurge apoi.
Se curata, se spala si se toaca marunt, ceapa,morcovii, radacinile de patrunjel pastarnac si telina. Se adauga la fiert. Se adauga rosiile taiate cuburi marunte. Se potriveste gustul cu sare.
Ciorba se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se adauga tarhon si leustean verde tocat marunt, care vor oferi gustul desăvârșit preparatului.