- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În bucătărie, precum într-un joc de bridge, fiecare mișcare este strategică, iar fiecare ingredient aduce o notă neașteptată în partidă. În cel de-al patrulea battle de la Chefi la cuțite, sezonul 13 din 29 aprilie 2024, gusturile rafinate și surprizele culinare au fost în prim-plan, pentru degustători pe măsură.
Juriul compus din campioni mondiali de bridge, cu un discernământ deosebit, a simțit nuanțele și texturile cu o eleganță demnă de o masă de societate. Cu inima deschisă și simțurile alerte, ei au fost surprinși de preparatele îndrăznețe gătite de cele trei echipe.
Cum au reacționat degustătorii când au aflat ce preparate au în farfurie. Concurenții au avut de gătit șase ingrediene inedite
În episodul 18 de la Chefi la cuțite sezonul 13 din 29 aprilie 2024, ingredientele au fost trase la sorți, nu alese. Toate cele trei echipe au fost obligate să folosească aceleași șase ingrediente care, în aparență, nu aveau nicio legătură.
Concurenții au folosit ciocolată albă, slănină, ciocolată neagră, ridiche neagră, urechi de lemn și rapane în cele două dish-uri pe care le-au avut de pus în farfurie pentru această probă.
„Tragerea la sorți nu m-a favorizat pentru că nu mănânc fructe de mare, melci și așa mai departe”, a dezvăluit o degustătoare când a aflat ingredientele.
Ei au ales să înceapă cu farfuria galbenă, care conținea tentacule de caracatiță, salsa de roșii uscate și ridiche neagră, salsa de rapane, bulete de parmezan cu urechi de lemn și slănină, piure de țelină și de cartofi și jardinieră de legume.
„La prima vedere, păreau toate țiplă”, a mai adăugat un degustător.
Și cei patru chefi au avut ocazia să guste din farfuriile gătite de echipele lor, iar părerile au fost împărțite.
„Tu ești acela care atunci când are ingrediente nu se văd niciodată”, a remarcat chef Richard Abou Zaki.
„Rapanele le-a tocat și nu prea îți dai seama ce e acolo”, a ținut să spună și chef Ștefan Popescu
„Se vedeau, erau acolo, dar mult prea puțin”, a spus și chef Orlando Zaharia.
Cu toate acestea, indiferent de gusturi, un vin de calitate reușește să pună în evidență orice preparat. Fie că alegi un Merlot roșu sec, un Cabernet Sauvignon roșu-rubiniu cu o aromă complexă de fructe negre de pădure, ori un Rose Cervus Magnus Monte care surprinde prin prospețime, cu siguranță nu vei da greș.
Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că vinurile de la Crama Ceptura sunt apreciate de toți concurenții Chefi la cuțite, sezonul 13. Cu toții au apelat, rând pe rând, la ajutorul băuturii rafinate pentru a potența gustul delicateselor gătite de ei.
Ce au găsit chefii în farfuria echipei verzi din al patrulea battle: „Totul era amar”. Preparatul a stârnit dezbateri ap...