Antena Căutare

EPISODUL 8: LUPTA a început! Emoții și adrenalină în bucătărie. Chefii își aplică strategiile iar concurenții își etalează talentul

Cel mai așteptat moment a început: confruntările! Cei trei chefi împreună cu echipele lor se bat pentru a trece în etapa următoare!

Cel mai așteptat moment a început: confruntările! Cei trei chefi împreună cu echipele lor se bat pentru a trece în etapa următoare!

Chef Dumitrescu: ”Noi așteptam asta de 4 ani. De 4 ani ne uităm frumos unul la altul și zicem, da, tu ești un bucătar foarte bun! Trebuie să ne batem cumva. Trebuia să fie competiția asta între noi. Trebuia să fie ca să demonstrăm care dintre noi e cel mai bun. După spusele lui Scărlătescu el este cel mai bun”.

Primul test pe echipe: FINE DINING. Fine dining vine din experiența culinară

Concurenții au la dispoziție 60 de minute. La final, echipa trebuie să pună pe bandă 11 porții. Vor fi 11 critici culinari, bloggeri, jurnaliști în domeniu care vor testa calitățile și vor oferi puncte celor mai buni.

Echipa care va strânge cele mai multe puncte scapă de barak și trece direct în proba următoare. Concurențiicelorlalte două echipe intră într-un test individual la finalul căruia cineva va fi scos din joc.

Chefii au voie să facă sugestii, să intervină verbal, dar NU au voie să se atingă de ustensile, de farfurii sau să guste.

Chefii au dat repede primele indicații

Chef Dumitrescu: ”În prima secundă cineva se duce, ia o oală, o umple cu apă și o pune la fiert. Primul lucru pe care îl faceți când ați intrat: luați tot!”

Chef Scărlătescu: ”Puneți mâna pe o scorpie și o aduceți că trebuie să o facem supă. creveți, caracatiță neapărat”

Chef Bontea: ”Vreau să veniți repede și să luați cele mai frumaose bucăți”

Acum merge numai pe STRATEGIE!

Când a auzit de fine dining, chef Bontea a luat toate scoicile pentru ca chef Dumitrescu să nu mai poată face preparatul lui preferat.

Mai sunt câteva minute până expiră timpul și chefii intră în viteză. Ultimele retușuri se fac pentru ca farfuriile să arate PERFECT pentru cei 11 invitați care vor degusta. Din cauza vitezei se întâmplă accidente.

”Am pus toate gusturile pentru a fi siguri că vom acoperi tiate gusturile”, a spus Mihăiță foarte încrezător.

”Chef Scărlătescu a stat alături de noi tot timpul și ne-a dat încredere. Dar nu am putut să mai punem sosul, care era elementul cel mai important din toată farfuria”, a spus Raluca.

”BRAVOOOO”, au exclamat cei trei chefi atunci când a expirat timpul.

Eu și Florin avem cele mai mari șanse”, a spus chef Bontea după ce a văzut toate farfuriile.

”Chiar dacă nu a fost farfuria gata l afinal, era o explozie de gusturi”, a spus Octavian cu speranță în ochi. ”Am emoții că nu am reușit să termin farfuria. Nu am reușit să pun sosul, dar am cel puțin 5 farfurii asigurate”, este încrezător chef Cătălin Scărlătescu. ”Îmi dau seama prin ce trec ei acum că sunt în partea aceasta a barieri. Trec sentimentele atât de repede încât ne amețesc”, scune chef Sorin. ”Este pedeapsa noastră pentru cei 4 ani în care am fost jurați”, a completat chef Florin.

Suspans la cote MAXIME!!!!!!

”Dorința mea de a mă afirma mă împinge să câștig etapă după etapă”, spune chef Dumitrescu înainte de a afla rezultatul!

A intrat prima farfurie roșie. Suspansul crește! A venit și o farfurie neagră. Chef Bontea este foarte nervos. Mai vine o farfurie neagră. Emoțiile cresc. Încă o farfurie roșieChef Bontea a amuțit. Încă o farfurie roșie. Încă o farfurie neagră. Farfuria neagră aduce ropote de aplauze. Iar ROȘU. Echipa argintie nu mai știe ce să facă în așteptarea farfuriilor lor. Încă o farfurie neagră și chef Sorin dă cu piciorul unui coș Lidl. Încă o farfurie neagră și echipa lui chef Florin Dumitrescu scapă de duel!!!!

Cei 11 invitați au ales: ”Am cerut și de la colegi să le curăț cochilia”. Echipa NEAGRĂ este câștigătoarea!!! Chef Florin Dumitrescu și echipa lui stau liniștiți, iar echipele lui chef Sorin și chef Cătălin intră la duel

”Nici măcar o farfurie! Nu pot să cred. Nu pot să cred”. Atât a mai putut spune chef Bontea. ”Am avut toate poveștile lumii acolo. Este ciudat să pierzi și mi se pare ciudat că chef Sorin nu a luat nici măcar o farfurie. Sunt tare curios cine a jurizat”, se întreabă chef Scărlătescu.

”Nu numai că mă fac de râs. Problema este că nu am nici măcar o șansă”. Chef Bontea se întreabă daca a ales echipa potrivită sau dacă a greșit strategia pe care a folosit-o.

”E nașpa să piardă cel mai bun prieten al tău. Nu am putut să mă bucur din cauza lor. Nu putem strica o prietenie atât de frumoasă din cauza unei probe”, a spus chef Dumitrescu atunci când a părăsit bucătăria.

Echipa argintie și echipa roșie intră la duel

Acum nu se mai gătește în echipă. Se gătește individual și unul dintre concurenți va pleca acasă. Chefii sunt cei care vor juriza această probă fără să știe cine a pregătit. Astfel, ei își pot da afară chiar propriul concurent.

Membrii echipelor argintie și roșie trebuie să facă tot un fine dining. Un preparat care să aibă aspect deosebit, gust senzațional și o impresie de excepție. Singura condiție este să folosească anșoa. ”A fost probă capcană”, cred concurenții.

”Acum se vede măiestria”, zice Mihăiță. ”Am văzut niște scoici frumoase”, zice Alex Negoiță. ”La mine ce începe rău se termină bine”, spune încrezător chef Bontea. ”O să merg pe două drumuri ca să-i induc în eroare”, spue Alex Popa.

Chef Bontea: ”I-am încurajat. Cel mai important este să gătească bine. Atât. Presiunea își poate spune amprenta”. ”Nu am chef să mai gătesc. Nu mai am chef. Din 11 oameni să nu iei nici o farfurie...”, este dezamăgit Doru. Raluca a conturat o farfurie în care a amestecat ”toate gusturile” L-a întrebat pe Manole pentru că el este singurul în care are încredere.

Alex a pus în farfurie pe Moby Dick ”Când am văzut ce chichinețe au ceilalți în farfurii m-am, liniștit”!

”Dacă trece peștele în prosciuto, eu mă fac salahor”, spun concurenții când au văzut farfuria lui Alex.

Chef Florin are cea mai grea misiune: ”Mă simt rău că trebuie să aleg să plece cineva din echipa oricăruia dintre ei.”

Când au trecut la degustat, chefii au avut de luat decizii extrem de dificile. ”Sper să nu fie de la mine. Sau să fie ăla micu al meu?”, a exclamat chef Bontea îngrijorat. ”E sălciu în gură. Ți s-a făcut gura pungă”, este de părere și chef Scărlătescu.

”Încep să crească și sper că cele mai bune au fost din echipa mea”, spune chef Bontea. ”Show-ul ăsta este atât de real încât cel mai slab trebuie să plece”, este de părere chef Scărlătescu înainte să anunțe concurentul care va pleca acasă.

”Eram sigură că pleacă acasă Alex Popa cu Moby Dick al lui. Încercam să caut privirea lui chef Scărlătesci ca să mă liniștească așa cum face de obicei, dar am avut senzația că era mai speriat decât noi”, a spus Raluca Popa înainte de a afla decizia juraților.

Cristi Șerb merge mai departe cu cel mai mare punctaj din partea chefilor. Octavian a avut o farfurie foarte bună și a trecut în etapa următoare: ”Mi s-au înmuiat picioarele”. Mădălina a stat tot timpul cu ochii în pământ. Nici Daniel nu a fost în formă maximă, dar au fost trimiși în bucătărie, în siguranță. Doru s-a gândit ce pastilă de inimă să ia ca sa facă față emoțiilor, dar trebuie să mai aștepte până în etapa următoare. Raluca, Ana și Cătălin Banu au făcut față cu greu emoțiilor și au trecut mai departe. Cătălina abia și-a stăpânit lacrimile și bine a făcut pentru că este în siguranță. ”Nu vreau să plec acasă. Vreau să evoluez și să nu-l dezamăgesc pe chef Scărlătescu”. Alex Popa a trăit momente de coșmar: ”Nu am putut să ridic privirea din pământ.”, dar a scăpat de data aceasta. Raluca a ripostat: ”Este cea mai mare nedreptate posibilă! Am dat mâna cu el, dar nu cred ca s-a bucurat cineva. Nici măcar coechipierii lui nu cred că s-au bucurat”.

”Dacă îmi pierzi runda asta, te bântui”, i-a spus chef Scărlătescu lui Alex Negoiță. ”Eu nu m-am gândit că pleacă unul, ci că îi destabilizează pe ceilalți”, zice chef Cătălin. Dar cel care a plecat acasă este Mihai, din echipa argintie.

Chef Scărlătescu: ”Uitați ziua de astăzi. S-a dus ziua asta”

Chef Florin: ”Faptul că a pierdut ziua asta și a pierdut li un om, îl va ambiționa. Vom vedea adevăratul Sorin și adevărata lui echipă de data viitoare”.

Prin foc și sabie! O nouă provocare va face diferența! Doar cei mai buni rămân în concurs!... „Nu se poate așa ceva”! Războiul nu e pentru toată lumea! Chefii au decis cine părăsește competiția!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x