De cele mai multe ori gospodinele preferă să pregătească mai multă mâncare decât este necesar pentru a evita situațiile în care ar putea să rămână fără în astfel de perioade, precum a fost cea a sărbătorilor pascale.
Deși în ultimii ani se promovează din ce în ce mai mult evitarea risipei alimentare, se pare că românilor încă le este greu să renunțe la obiceiul de a pregăti cantități uriale de preparate tradiționale.
Dorința de a păstra mâncarea proaspătă pentru mai mult timp este foarte comună, mai ales în rândul gospodinelor care au un program extrem de încărcat și care nu pot găti în fiecare zi.
Iată în cât timp ar trebui s-o consumi de fapt!
Cât timp se păstrează friptura de miel în frigider de fapt
Friptura de miel este un preparat care nu lipsește de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă și pascale, fiind un fel de mâncare extrem de apreciat și iubit de foarte mulți oameni.
Există într-adevăr un număr foarte mare de oameni care aruncă mâncarea imediat după terminarea sărbătorilor, fie că sunt sătui, fie că au gătit mult prea multă și nu au avut timp să o mănânce la termen, însă cei care aleg să o păstreze pentru mai mult timp țin cont întotdeauna de câteva sfaturi esențiale.
Iată cum se menține cel mai bine friptura de miel la frigider!
Este extrem de important ca friptura să fie băgată în frigider la maxim 2 - 3 ore de la preparare pentru a nu se altera extrem de rapid, așa cum este predispusă să facă.
În mod normal, friptura de miel poate rămâne proaspătă și bună de consum pentru o perioadă de maxim 3 - 4 zile atunci când este depozitată la frigider, și o perioadă de maxim o lună atunci când este depozitată la congelator.
Aceste două aspecte sunt valabile atunci când friptura de miel nu depășește 2 - 3 ore de stat la temperatura camerei după ce a fost preparată.
Dacă totuși friptura de miel și-a păstrat aparențele la frigider și după ce au trecut cele 3 - 4 zile, este bine să ții cont de câteva aspecte esențiale înainte de a lua decizia de a consuma.
Mai exact, fii atent la miros, la aspect - îndeaproape, textură și gust.
Mirosul poate fi înțepător și mult mai accentuat decât în prima zi, iar acest aspect ar trebui să îți ridice un semn de întrebare.
Aspectul cărnii poate să pară în regulă, însă nu uita să verifici îndeaproape. Culoarea schimbată, petele verzi, sau mucegaiul sunt semne clare că ar trebui să arunci friptura pentru a nu te alege cu toxiinfecții alimentare.
Gustul acru, amărui sau neplăcut este cel mai clar semn care să te facă să îți dai seama că friptura de miel nu ar mai trebui consumată sub nicio formă.
Citește și: Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie să fie atenți șoferii... Până când se ciocnesc ouăle roșii de Paște. Ce spune tradiția...