Antena Căutare

Florin Dumitrescu, mărturisiri neașteptate: ”La 17 ani, ca bucătar, câştigam de trei ori mai mult decât mama”

Florin Dumitrescu, jurat al emisiunii ”Chefi la cuțite”, se mândrește cu o carieră impresionantă, însă nu a visat dintotdeauna să devină bucătar. A ales această meserie la vârsta de 14 ani, când avea nevoie de bani pentru o vacanță la mare cu băieții, dar și pentru că în timp ce se uita la televizor a fost impresionat de o farfurie cu spanac gătită de un chef italian. 

Astfel, în cadrul unui interviu pentru Adevărul, chef Florin Dumitrescu a vorbit despre începuturile lui în bucătărie, cum a gătit prima oară, dar și când a știut că e bun.

”Prima oară când am pus eu mâna să fac ceva a fost pe la șase ani. Eram la bunica, mama făcuse piure, eu eram la masă cu alţi copii şi, din greşeală, am pus zahăr în piure. Şi am zis că-l repar şi am pus sare. A fost atât de rău, dar am mâncat tot de ruşine (râde). Dar primele mele încercări de a găti mai serios au fost când am început să merg la şcoală. Ai mei erau la muncă şi uneori nu aveam chef să mănânc ce-mi lăsa mama şi atunci îmi făceam singur ce aveam poftă – cartofi prăjiţi, ouă ochiuri.”, a mărturisit chef Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu își îndreaptă părul în urma unei provocări

A ales să se facă bucătar, însă, mai târziu, când avea 14 ani și voia să plece la mare, însă îi era rușine să-i ceară bani tatălui lui: ”Ca meserie a fost simplu de ales, dar de plăcut a început să-mi placă la doi ani după ce m-am apucat. Nu mi-a plăcut de la început. A fost un moment, aveam 14 ani şi eram într-o gaşcă de băieţi mai mari, de 18-19 ani, iar eu încercam să ţin pasul cu ei. Ei urmau să plece într-o vacanţă la mare câteva zile şi voiam şi eu să merg, dar mi-era ruşine să-i cer bani lui tata şi i-am zis că vreau să mă angajez, să-mi câştig singur banii de mare. Eu până în acel moment nu aveam foarte clar în minte ce voiam să mă fac când o să fiu mare. Nu-mi surâdea prea mult nici ideea de a fi poliţist, nici avocat, nici doctor, adică ce spuneau mai toţi copiii de vârsta mea. Când i-am zis lui tata că vreau să mă angajez, m-a întrebat ce aş vrea să fac. Habar n-aveam, voiam să găsesc ceva rapid, să împart flyere la Universitate sau să spăl maşini în cartier, ce făceau toţi copiii în vacanţa de vară.”, a mai mărturisit el.

Întrebat care a fost momentul în care și-a dat seama că e bun în acest domeniu, el a mărturisit că atunci când avea mai multe oferte de angajare, plătite cu oricât.

Chef Florin Dumitrescu a oferit cuțitul de aur! Ce preparat l-a cucerit

”În momentul în care aveam vreo şapte oferte de muncă. Aşa îţi dai seama în domeniul ăsta: în momentul în care toată lumea te cere şi-ţi oferă oricât. Şi când nu ai plângeri de la clienţi, farfuriile tale se întorc goale şi cârciuma e plină. Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui.”, a mai dezvăluit el.

Care a fost momentul în care a decis să plece în Italia, află aici.

Preparate braziliene și povești uimitoare de viață, la Chefi la cuțite! Ce se întâmplă în ediția de luni... 6-6-2, luptă strânsă pentru amulete! Florin Dumitrescu, determinat să câștige: ”Încă mai am o șansă să recuperez”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x