Folosit atât în salate, cât și în deserturi sau preparate sărate, ananasul adaugă un gust proaspăt și deosebit fiecărei rețete. Acest fruct exotic se poate integra cu succes și în preparate mai complexe, putând să fie adăugat în feluri de mâncare cu diverse arome și texturi.
De altfel, ananasul se poate găti în diferite moduri. Puțini sunt cei care știu că acest fruct deosebit are un gust spectaculos dacă este făcut la grătar. Este o metodă populară pentru a-i intensifica aroma naturală, transformând ananasul într-un deliciu.
Astfel, fructul exotic poate fi savurat atât ca gustare, cât și ca un ingredient sofisticat pentru alte preparate. Căldura grătarului face ca sucul să iasă la suprafață, iar caramelizarea acestuia adaugă o textură intensă și un gust de neuitat.
De asemenea, ananasul în combinație cu diverse arome, precum scorțișoara sau romul, capătă o savoare deosebită. Aceste arome se îmbină perfect cu fructul exotic, creând un contrast de gusturi care poate transforma o simplă gustare într-o experiență culinară desăvârșită.
Un lucru este cert, ananasul are un rol important în artele culinare moderne. Acesta este nelipsit din bucătăriile din întreaga lume, fiind folosit des în restaurantele de lux.
Beneficiile pe care le are ananasul asupra organismului
Pe lângă faptul că este un fruct delicios, ananasul are și o mulțime de beneficii asupra organismului, precum:
- Conține o cantitate mare de antioxidanți;
- Îmbunătățește digestia;
- Reduce riscul de cancer;
- Crește imunitatea și reduce inflamația;
- Ameliorează simptomele de artrită.
Rețetă de ananas la grătar cu rom și scorțișoară
Rețeta de ananas la grătar cu rom și scorțișoară este un adevărat deliciu pentru iubitorii de fructe exotice. Acest preparat ar putea să încânte papilele gustative și a celor mai pretențioși invitați. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru rețeta de ananas la grătar cu rom și scorțișoară
Pentru a realiza rețeta delicioasă de ananas la grătar cu rom și scorțișoară este nevoie de următoarele ingrediente. Iată ce nu trebuie să lipsească din bucătărie atunci când ne propunem să facem un astfel de preparat.
• O conservă ananas rondele
• 2 -3 linguri de suc ananas din conservă
• 4 linguri zahăr brun
• O lingură scorțișoară pudră
• 3 linguri rom sau o lingură esență rom
• 1/2 linguriță/e cuișoare pudră
• 1/2 linguriță/e ghimbir pudră
• 2-3 păstăi cardamom
• 1/2 linguriță/e nucșoară pudră
Mod de preparare ananas la grătar cu rom și scorțișoară
Se scurg rondelele de ananas, se șterg ușor cu o hârtie, iar apoi se pun într-o farfurie. Într-un bol se adaugă sucul de ananas, scorțișoara, zahărul cuișoarele, ghimbirul, nucșoara, cardamom și romul sau esența de rom. Se amestecă bine.
Compoziția lichidă obținută se pune peste rondelele de ananas. Farfuria cu fructul exotic se acoperă cu o folie de plastic alimentară și se lasă la frigider pentru minim 3 ore.
Se încinge grătarul, iar apoi se pun rondelele de ananas, la foc mic spre mediu. Acestea trebuie lăsate la rumenit pe ambele părți timp de 10 - 12 minute. La final, fructul exotic se lasă la răcit pe o farfurie.
Ananasul poate fi servit cu frișcă sau înghețată de vanilie.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, INTRĂ AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Roata rețetelor. Cum trebuie preparate fuduliile de curcan pentru o rețetă delicioasă de tocăniță... Roata rețetelor. Ce poți găti folosind păpădie. Rețeta inedită de lichior cu miros și aromă cu totul speciale. Cum se pr...