Antena Căutare

De ce ar trebui să lași ușa mașinii de spălat deschisă când nu o folosești

Dacă până acum nu obișnuiați să lăsați ușa de la mașina de spălat deschisă, de acum încolo ar trebui să devină obicei. Acest lucru prelungește durata de viață a mașinii de spălat și mai mult decât atât vă salvează hainele. Iată de ce este bine să lași ușa de la mașina de spălat deschisă și cât de nociv este să nu faci acest lucru.

colaj de fotografii cu o masina de spalat cu haine in ea si usa deschisa Galerie
Dacă până acum nu obișnuiați să lăsați ușa de la mașina de spălat deschisă, de acum încolo ar trebui să devină obicei. Acest lucru prelungește durata de viață a mașinii de spălat și mai mult decât atât vă salvează hainele. | shutterstock

Mulți dintre noi facem aceeași greșeală potențial dezastruoasă după ce am folosit mașina de spălat, închizând ușa imediat după.

Dacă procedăm astfel pe termen lung se poate forma mucegai, ceea ce poate murdări hainele și le poate impregna cu mirosul respectiv care este greu de scos. Mucegaiul se dezvoltă în condiții de umiditate și căldură. De asemenea, mucegaiul va afecta mașina de spălat, lucru care îi va reduce durata de funcționare.

De ce este bine să lăsăm ușa de la mașina de spălat deschisă

Dacă obișnuiți să închideți ușa mașinii de spălat imediat după ce ați folosit-o ați creat un mediu prielnic ciupercilor să se dezvolte. Mai mult, nereusindu-se va căpăta un miros de stătut, indiferent câte substanțe veți folosi mai târziu ca să îl scoateți.

Potrivit experților de la revista americană de economie, Better Homes & Gardens, trebuie să așteptăm de fiecare dată câteva ore bune pentru ca umezeala să se evapore și cuva mașinii să se aeriseasca înainte să închidem ușa după ce am spălat hainele, notează blackpoolgazette.

De asemenea, ei recomandă uscarea imediată a hainelor proaspăt spălate, deoarece, chiar și câteva ore dacă hainele sunt lăsate umede vor dezvolta flori de mucegai, principiul fiind același: umiditate și căldură.

Citește și: De ce nu este bine să-ți pui hainele ude la uscat pe calorifer. Este un obicei foarte dăunător. Explicația specialiștilor

Cum să scapi de mucegaiul din mașina de spălat

Revista Better Homes & Gardens are următoarele sfaturi pentru persoanele ale căror mașini de spălat au dezvoltat deja mucegai din cauză că nu au aerisit-o.

Dacă mașina de spălat a făcut deja mucegai, puneți un amestec de 10:1 apă caldă și înălbitor în cuva mașinii și spălați în jurul ușii și a garniturilor. Stețai mașina pentru o spălare și rulați ciclul doar cu apă fierbinte și o cană de înălbitor de uz casnic.

Repetați ciclul, dar înlocuiți înălbitorul cu două căni de oțet alb pentru a elimina mirosul de mucegai. În cele din urmă, repetați ciclul doar cu apă fierbinte, până când mirosurile dispar. Experții recomandă repetarea acestui proces de curățare o dată la câteva luni pentru a preveni revenirea mucegaiului.

Citește și: De ce nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel. O angajată a dezvăluit totul

De ce nu e bine să pui telefonul ud în orez și ce poți să faci, în schimb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x