Antena Căutare

De ce nu e bine să pui telefonul ud în orez și ce poți să faci, în schimb

Iată de ce nu e indicat să pui telefonul în orez după ce l-ai scăpat într-un lichid și ce recomandări există în astfel de cazuri, astfel încât să îți salvezi dispozitivul.

De ce nu e bine să pui telefonul ud în orez și ce poți să faci, în schimb Galerie
De ce nu e bine să pui telefonul ud în orez și ce poți să faci, în schimb | Shutterstock

Înainte să te grăbești să pui telefonul ud într-un bol cu orez, de teamă să nu se strice, fiind o metodă despre care ai auzit că funcționează, încearcă alte soluții care chiar ar putea să te ajute să îți usuci dispozitivul.

De ce nu e bine să pui telefonul ud în orez

Se întâmplă ca uneori să ne alunece telefonul în cada plină cu apă, să uităm de el când sărim într-o piscină sau să ne scape din mâini într-o băltoacă cu apă de ploaie. O metodă care tot circulă din vorbă-n vorbă, prin care ne-am putea salva telefonul, ar fi „tratamentul cu orez”, însă iată de ce este ineficientă, ba chiar ne-ar putea face mai mult rău telefoanelor mobile.

Citește și: De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba

În primul rând, chiar dacă scufunzi telefonul în recipientul plin cu orez negătit, el nu are cum să absoarbă apa din dispozitiv suficient de repede, astfel încât chiar să ajute în vreun fel. Ba mai mult, riști să îi produci daune suplimentare deoarece se pot strecura particule de praf, amidon sau boabe foarte mici de orez prin părțile mici ale dispozitivului, astfel că în interior s-ar putea produce alte probleme ale mecanismului de funcționare.

Cum să procedezi cu telefonul ud

Sunt câteva lucruri pe care poți să le faci când ți s-a udat telefonul mobil, conform Reader's Digest. Oprește-l cât de repede poți, scoate-i carcasa și apoi cartela SIM, și lasă deschis și suportul cartelei.

Nu îl scutura! Chiar dacă pare o soluție „la îndemână”, lichidul s-ar putea infiltra cu ușurință și poți face mai mult rău decât bine. Imediat, șterge tot telefonul pe exterior, cu mare atenție, cu un material uscat și bine absorbant până nu mai rămâne nicio urmă vizibilă de lichid. Atenție încă o dată, e important să oprești cât de repede telefonul, ca să nu existe daune majore. Apoi, încearcă unul dintre pașii de mai jos.

Folosește pliculețe Silica Gel

Pliculețele Silica Gel le găsim, de multe ori, în cutiile cu pantofi abia cumpărați sau în gențile noi. Ele sunt puse acolo pentru a îndepărta un eventual miros neplăcut și pentru a absorbi umezeala, și pot face același lucru și cu telefonul ud. Dacă ai acasă astfel de pliculețe, pune câteva sub telefon și deasupra lui. Lasa dispozitivul să stea așa câteva ore în timp ce pachețelele vor absorbi apa.

Lasă-l să se usuce la aer

Cea mai simplistă soluție este să lași pur și simplu telefonul la uscat, pe un prosop, într-o cameră unde nu există umezeală. De asemenea, un ventilator ar fi și el de folos. E foarte important totodată să reziști tentației de a vedea dacă mai e funcțional, telefonul trebuie lăsat la uscat cel puțin 24 de ore, chiar 48 de ore, înainte de a-l porni din nou.

Citește și: Efectele consumului de orez asupra organismului. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Mergi la service

Un ultim pas ar fi să îl duci la un service specializat de reparații telefoane. Chiar dacă pare că nu are nicio daună în urma contactului cu apa, pot apărea erori, ulterior, în timp, așa că cel mai bine este să mergi să faci o verificare la scurt timp după ce telefonul a luat contact cu lichidul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x