Antena Căutare

De ce deodorantul solid are două capace. Motivul pentru care producătorii au adăugat încă un sigiliu

Pliurile pielii sunt mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și, implicit, mirosului. În zonele precum axilele, bacteriile descompun sudoarea și formează tioalcooli, care emit izul neplăcut. Deodorantul este cel care te ajută să-i ții sub control, dar știi de ce producătorii îi pun sigiliu dublu?

femeie invelita in prosop care se da cu deodorant
Care sunt cele două motive pentru care deodorantul are două capace | Shutterstock.com

Din fericire, deodorantul limitează cantitatea de transpirație prin blocarea glandelor și uciderea bacteriilor care provoacă mirosul neplăcut. Primul astfel de produs a apărut în 1903, iar eficacitatea lui a venit cu un preț.

Pentru că era fabricat cu clorură de aluminiu, era atât de acid încât ajungea să descompună materialele. Din anii 1940, deodorantele erau mai puțin abrazive, iar cele moderne sunt mult mai blânde.

Citește și: De ce au capacele pixurilor gaură în vârf. Explicația la care nu te-ai fi gândit

Cu toate acestea, vei observa că majoritatea deodorantelor solide au un al doilea capac de protecție, deși motivul nu este foarte cunoscut. Se pare că aceasta este atât o caracteristică de control al calității.

Cele două motive pentru care deodorantul are două capace

”Antiperspirantele sunt umplute de jos în sus, sau cu susul în jos în timpul procesului de fabricație. Cum lichidul ar curge în capac, pentru a se păstra forma sa, se instalează un sigiliu de protecție”, a explicat Randi Melton.

Citește și: De ce sunt ferestrele din avioane rotunde. Explicația specialiștilor i-a surprins pe călători

Vârful deodorantului solid este, în mod convenabil, ales pentru o acoperire mai uniformă, cu mai multe șanse să neutralizeze mirosul neplăcut.

”Vârful rotunjit este cel dorit deoarece se potrivește cu forma de la subraț. Acest lucru permite o aplicare netedă a produsului și ajută la distribuirea adecvată pe piele.”, a mai adăugat acesta.

Dar acest lucru nu explică de ce deodorantul solid are două capace. Potrivit lui Melton, sigiliul dublu previne deteriorarea produsului. În unitățile comerciale, se întâmplă adesea ca deodorantele să fie deschise și folosite de clienți.

Odată deschis capacul inițial, deodorantul poate fi folosit abia după ce este scos sigiliul dublu. În acest fel, se evită achiziționarea unui produs deja început.

Citește și: De ce purtau nobilii peruci pudrate în trecut. Care era rolul acestora înainte să devină un trend

De ce au capacele pixurilor gaură în vârf. Explicația la care nu te-ai fi gândit... De ce specialiștii recomandă să faci duș seara și nu dimineața. Există multiple beneficii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x