Antena Căutare

De ce au capacele pixurilor gaură în vârf. Explicația la care nu te-ai fi gândit

Te-ai întrebat vreodată de ce capacele pixurilor au o gaură în vârf? Răspunsul e un exemplu al unei soluții simple, dar extrem de importante.

Te-ai întrebat vreodată de ce au pixurile capace cu gaură în vârf? Răspunsul a salvat nenumărate vieți de-a lungul anilor | Shutterstock

Mulți au observat că pixurile au capace cu gaură. Design-ul nu e o alegere întâmplătoare și e folosit de atât de mult timp, încât nu mai surprinde.

Unele persoane cred că acea gaura din capac are de-a face cu o închidere mai bună, ce protejează cerneala, scrie Science Alert.

Deși design-ul ajută la închiderea capacului fără probleme cu presiunea, motivul real din spatele deciziei e mult mai important și a salvat nenumărate vieți până acum.

De ce au pixurile capace cu gaură în vârf

Articolul continuă după reclamă

Potrivit Science Alert, gaura din vârful capacelor pixurilor ajută la reducerea riscului de sufocare. Se pare că mulți oameni mestecă uneori capacele pixurilor și acestea pot fi înghițite accidental. Dacă acestea rămân blocate în trahee, pot duce la consecințe fatale.

Citește și: 5 alimente pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce trebuie să ții roșiile la temperatura camerei

Compania BIC a introdus o gaură mai mare în vârful capacelor pixurilor pentru a crește fluxul de aer în caz că acestea sunt înghițite. Dacă rămân blocate în trahee, aceste capace cu gaură în vârf pot permite în continuare ca persoana să respire.

”Dincolo de faptul că previne scurgerea cernelii, toate capacele BIC respectă standardele internaționale de siguranță ce vor să minimizeze riscul ca unii copii să inhaleze accidental capacele,” scris pe site-ul companiei BIC.

Potrivit Science Alert, în Statele Unite ale Americii mor aproximativ 100 de persoane anual din cauza sufocării cu capace de pix. Acest număr era mai mare în trecut, potrivit lui Matt Payton, scrie The Independent.

Citește și: De ce sunt ferestrele din avioane rotunde. Explicația specialiștilor i-a surprins pe călători

Alți producători de pixuri au urmat exemplul BIC și au introdus găuri mai mari și în capacele lor, potrivit lui Payton.

Cum au devenit pixurile atât de folosite

În octombrie 1945, într-un magazin Gimbels din Statele Unite ale Americii, a fost lansat un design de pix, ce putea înlocui stiloul, scrie BBC.

Deși conceptul pixurilor e mai vechi, atunci când acestea au fost produse Reynolds International Pen Company, au fost promovate drept un înlocuitor al stiloului.

Design-ul promitea mai puține probleme cu cerneala - ce avea o viscozitate diferită față de cea folosită în stilouri.

Atunci când a fost lansat, pixul Reynolds costa 12.50 dolari, ceea ce acum ar fi echivalentul a 180 de dolari.

În ziua de azi, pixurile au prețuri mult mai accesibile și un design diferit, ce include și gaura din capace ce poate salva vieți.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x