Antena Căutare

De ce lenjeria și prosoapele de la hotel sunt întotdeauna albe. Iată motivele

Lenjeria de pat vine într-o varietate de culori și țesături, de la gri la roșu și albastru. La fel și prosoapele de baie, așa că este puțin probabil să nu cunoști pe cineva care preferă să doarmă în lenjerii colorate.

colaj de imagini cu lenjerie alba si doua femei Galerie
De ce lenjeria și prosoapele de la hotel sunt albe | Shutterstock.com

Cu toate acestea, când mergi la un hotel, vei observa că deși multe elemente au nuanțe vii, cearșafurile și prosoapele sunt aproape întotdeauna albe. Având în vedere că aceste unități primesc o mulțime de vizitatori, alegerea îți poate ridica semne de întrebare.

De ce lenjeria și prosoapele de la hotel sunt albe

Ei bine, chiar dacă lenjeriile albe se murdăresc mai ușor, hotelierii le preferă pentru că dau impresia că încăperile sunt proaspete și curate. Imaginează-ți doar că te urci într-un pat cu cearșafuri mai întunecate. Te-ai putea întreba dacă pe acesta se află lucruri pe care nu le poți observa cu ochiul liber. În ceea ce privește lenjeria albă, este ușor să te asiguri că aceasta a fost recent spălată.

Citește și: De ce nu sunt ferestre în supermarket. Motivele pentru care comercianții preferă lumina artificială

Dar lucrurile nu au stat întotdeauna așa, căci până în anii 90, lenjeriile folosite de hoteluri aveau diverse culori. Lanțul de hotele Westin este cel care a reușit să sporească popularitatea cearșafurilor albe. Decizia lor de a opta pentru această culoare a pus capăt tendinței pe care unitățile de cazare o aveau de a alege orice alte nuanțe.

”Patul complet alb a creat acest efect de halo. Oamenii credeau că încăperea a fost renovată, chiar dacă doar patul fusese schimbat. A avut un impact uriaș.”, spunea Erin Hoober, cel care s-a ocupat de design-ul interior al Lanțului Westin și Sheraton Hotels.

Din punct de vedere logistic, cearșafurile albe facilitează și curățenia. În loc să fie nevoie să separe articolele în funcție de culoare, acestea pot fi spălate la un loc cu prosoapele.

Citește și: De ce au adidașii acele găuri suplimentare la șireturi. Motivul pentru care sunt acolo

De ce sunt albe vasele de toaletă din băile noastre. Iată explicațiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x