Antena Căutare

De ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin și pașaport. Motivul pentru care este interzis acest lucru

Cei mai mulți dintre noi au fost instruiți încă de dinainte de a putea vorbi să zâmbească atunci când cineva le face o fotografie. Cu toate acestea, nu în orice imagine ne este permis să zâmbim, deși ne este un gest refelex și cât se poate de normal. Iată de ce nu ai voie să zâmbești în poza de pașaport sau buletin.

colaj foto cu poza de buletin si pasapoarte Galerie
Motivul pentru care este interzis să zâmbești în poza de buletin. | Shutterstock.com

Fotografii de pașaport sunt la fel de importante ca cele pentru buletin și permisul auto. Te vei prezenta cu ele mult timp de la realizarea lor. Există însă un set de reguli care trebuie respectat atunci când facem o fotografie pentru un document care atestă identitatea naostră.

Citește și: De ce există iod în sarea de masă. Câți oameni au nevoie cu adevărată să consume acestă substanță și la ce este folositoare

De ce nu ai voie să zâmbești în fotografia de pașaport și buletin

Într-un interviu acordat pentru HuffPost, Karolina Turowska, un expert în fotografie biometrică tip pentru pașapoarte, buletin, diplome a declarat: "Fotografiile cu expresii exagerate pot face mai dificilă identificarea titularului pașaportului în aeroporturi și la alte controale de frontieră sau puncte de control la frontieră". Practic, este dificil pentru programele software să deosebească oamenii dacă există expresii faciale. Același lucru se aplică și în cazul pozei de buletin.

Citește și: De ce nu este bine să ții ouăle pe ușa frigiderului. Greșeala pe care toți oamenii o fac. Cum afectează și unde trebuie ținute

Departamentul de Stat explică faptul că un anumit tip de zâmbet ar fi permis în fotografia de pașaport, "dar doar dacă ambii ochi sunt deschiși și gura este închisă în fotografie". Deci, în esență, un zâmbet cu gura închisă, mai degrabă decât un un zâmbet cu dinți mari este permis. Dar, de asemenea, nu poate fi un zâmbet care să transmită o emoție, deoarece este precizat că trebuie să fie surprinsă în fotografie "o expresie facială neutră".

"Algoritmii nu funcționează așa cum o facem noi. Pentru a compara o față 3D cu o fotografie de pașaport 2D, ei trebuie să identifice și să măsoare trăsăturile faciale ale utilizatorilor. Aceasta include distanța dintre pupile, urechi, nas și gură, lățimea gurii și a ochilor și multe altele. Zâmbetul poate îngreuna lucrurile, deoarece modifică proporțiile faciale", a declarat Turowska pentru HuffPost.

Citește și: De ce nu este bine să faci duș în fiecare zi. Un dermatolog a dezvăluit de ce este greșit și cum afectează acest obicei

Zâmbetul nu este singurul astect de care trebuie să ținem cont în fotografiile de pașaport. Potrivit Ghidului Serviciului de Pașapoarte din SUA, pașaportul poate fi respins din mai multe motive și doar unul dintre ele este să zâmbești larg. Purtarea ochelarilor, trimiterea unei fotografii editate și folosirea unui fundal greșit sunt tot atâtea motive pentru care fotografia ta de pașaport poate fi refuzată, potrivit upworthy.com.

"Zâmbetul larg cu dinți îngreunează verificarea culorii ochilor și a formei generale a feței de către oficialii de pașapoarte - și anume tehnologia biometrică - care trebuie să vă confirme identitatea. Având în vedere că majoritatea locurilor folosesc tehnologia de recunoaștere facială la controalele de frontieră, acest lucru este și mai important, deoarece tehnologia biometrică actuală are adesea dificultăți dacă punctele de pe față sunt deplasate", a spus ea potrivit Buzzfeed.com.

Citește și: De ce nu ar trebui folosită niciodată apă de gură după spălarea dinților. Avertismentul dentiștilor

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x