Căutare Live

De ce nu ar trebui folosită niciodată apă de gură după spălarea dinților. Avertismentul dentiștilor

Apa de gură este de mult mult timp promovată ca fiind o modalitate sigură de curățare a dinților, menită să protejeze și să elimine bacteriile din cavitatea bucală. Cu toate acestea, un medic stomatolog a explicat de ce nu este bine să folosească cineva apă de gură după un periaj dentar și la scurt timp a devenit viral.

Dinți

shutterstock

Folosirea produsului pentru curățara orală nu ar ajuta deloc dinții, spune un medic stomatolog, care explică în detaliu cum apa de gură devine pentru cavitatea bucală un "magnet de microbi.

Deși apa de gură a apărut pe piață ca un produs minune ce ar ține departe microbii și oamenii nu vor mai avea de ce să treacă des cabinetul medicilor dentiști, o specialistă din Londra explică felul în care apa de gură acționează și de ce nu este indicată folosirea ei imediat după periajul dentar.

Citește și: De ce îmbătrânesc femeile mai rapid decât bărbații. Iată ce explicații există

De ce nu este indicat să folosim apă de gură

Igiena orală stă la baza menținerii unei danturi sănătoase și la prevenirea tuturor bolilor care pot apărea sau la agravarea celor deja existente. O dantură sănătoasă este definiția unui zâmbet luminos și imaculat, iar pentru a ne bucura de acest aspect este necesar înainte de toate să înțelegem cum acționeazp produsele pe care laegem să le folosim.

Folosirea apei de gură după perierea dinților ar duce la formarea cariilor mult mai repede explică Anna Peterson, un medic dentist din Londra.

"Pasta de dinți cu care vă spălați are aproximativ 1450 ppm flour, fiind concentrația ideală pentru a vă proteja dinții împotriva acțiunii zahărului din alimentele și băuturile pe care le consumați, iar apa de gură are doar 220 ppm flour”. Ca rezultat, „atunci când vă spălați dinții și vă clătiți imediat cu apă de gură - pur și simplu clătiți flourul care are concentrație ridicată, cu o substanță care are o concentrație de flour mult mai scăzută”, potrivit Foxnews.com

Citește și: De ce se cer analize de sânge prenupțiale. Când a pornit obiceiul și ce înseamnă

În acest fel, specialista spune că dinții noștri nu vor fi protejați și riscăm să avem mai multe carii din cauza faptului că eliminăm concentrația importantă din pasta de dinți.

Specilaista nu este împotriva folosirii apei de gură și spune că recomandă pacienților ei să folosească, dar niciodată după efectuarea periajului dentar.

Citește și: De ce transpiri după ce faci duș. Iată cum poți opri acest lucru

„Clătirea cu apă normală este mai bună decât clătirea cu apă de gură”. Aceasta recomandă periajul dinților cu prudență și spre deloc clătirea: "Periază, scupilă, clătește puțin să îndepărtezi excesul de pastă și atât".

Citește și
colaj de fotografii cu Florin Opriţescu, care a murit la 42 de ani.
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
geena davis, imbracata in blugi mai largi decat ea, coboara din masina desculta, si poarta pe cap o esarfa albastra
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
colaj de fotografii cu nicole cherry care a nascut o fetita sambata
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Mai multe articole
De ce se cer analize de sânge prenupțiale. Când a pornit obiceiul și ce înseamnă... De ce sughițăm și cum poți scăpa rapid de această problemă...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri