Antena Căutare

De ce nu e bine să deschizi, din interior, portiera mașinii cu mâna stângă dacă ești șofer sau pasager în față

Zilnic, întâlnești în trafic conducători care șofează periculos, dar știai că și mașinile parcate pot fi periculoase? Acest lucru este valabil mai ales pentru bicicliști, motocicliști sau chiar pentru cei care preferă să înlocuiască transportul în comun cu trotineta electrică.

barbat care deschide portiera unei masini negre langa una portocalie Galerie
Aceste categorii de participanți la trafic sunt deseori în pericol din cauza neatenției șoferilor care staționează. Asta pentru că majoritatea conducătorilor nu verifică oglinzile înainte de a deschide portierele | Shutterstock.com

Aceste categorii de participanți la trafic sunt deseori în pericol din cauza neatenției șoferilor care staționează. Asta pentru că majoritatea conducătorilor nu verifică oglinzile înainte de a deschide portierele.

Din păcate, accidentele provocate de uși sunt mai frecvente decât ai crede. De exemplu, în 2011, în Chicago a existat zilnic cel puțin un incident de acest gen.

De ce nu e bine să deschizi portiera mașinii cu mâna stângă dacă ești șofer

Din nefericire, unii bicicliști au pierit în urma unor accidente de acest gen. Dar poți face ceva pentru a-i proteja pe bikeri, dar și pe pietoni. Există o metodă simplă, care nu necesită foarte mult efort, și cu ajutorul căreia îi poți ține în siguranță pe cei care se afla în jurul mașinii tale.

Citește și: De ce testamentul prinţului Philip va rămâne secret cel puţin 90 de ani. Este vorba de o convenţie veche de 100 de ani

Tot ce trebuie să faci este să deschizi portiera mașinii cu mâna dreaptă. Acest truc vine tocmai din Țările de Jos și este cunoscut sub numele de ”Dutch Reach”.

El presupune ca șoferul unei mașini staționate să nu-și folosească mâna stângă atunci când dorește să deschidă portiera și să iasă din mașină. În schimb, este indicat ca acesta să o deschidă cu mâna dreaptă.

Aceasta mișcare va determina o întoarcere a corpului care va permite conducătorului să vadă în oglinda retrovizoare, dar și fără ajutorul ei, dacă se apropie cineva de mașină și să evite un eventual accident.

Desigur, este valabil dacă mașina are volanul pe partea stangă. Dacă acesta este poziționat pe partea dreaptă, este recomandat ca șoferul să deschidă portiera cu mâna stângă, astfel încât să poată avea vizibilitate.

Citește și: De ce trebuie să pui o monedă în frigider atunci când ești plecat în vacanță. Cum îți poți da seama dacă se strică mâncarea

Cu ce mână ar trebui să deschidă pasagerii ușa mașinii

Dacă ești pasager, cel mai bine este să-ți folosești mâna cea mai îndepărtată de ușă pentru a-ți crea o rotație a corpului care să-ți permită să ai suficientă vizibilitate. Deci, dacă ești pe scaunul pasagerului din dreapta față, folosiți mâna stângă în locul celei drepte.

Trucul este atât de eficient încât nici măcar nu are un nume special în Țările de Jos. Timp de decenii, așa au fost învățați șoferii de acolo să deschidă ușa mașinii.

Citește și: De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 10 întrebuințări la care nu te-ai fi gândit

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x