Antena Căutare

De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 10 întrebuințări la care nu te-ai fi gândit

Nu trebuie să arunci cojile de banane, fiindcă acestea se pot dovedi extrem de utile. Descoperă ce poți face cu acestea și care sunt beneficiile lor.

imagine cu o femeie care decojeste o banana Galerie
Cojile de banane nu trebuie aruncate, fiindcă au numeroase beneficii pentru sănătate | sursa foto: Shutterstock

Oricât de greu ar părea de crezut, cojile de banane nu trebuie aruncate, fiindă acestea au numeroase întrebuințări. Descoperă în rândurile de mai jos cum le poți folosi.

Ce poți face cu cojile de banana și de ce nu trebuie să le arunci

Bananele sunt un aliment extrem de hrănitor și bogat. Acestea au un conținut ridicat de triptofan, care stimulează producţia de serotonină, substanță cunoscută și drept hormon al fericirii. În plus, acest fruct exotic conține multă vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţia. Bananele sunt bogate în potasiu și sunt adesea folosite ca un antiacid natural, fiindcă ajută la ameliorarea arsurilor de la stomac. Totuși, puțini sunt cei care știu că și cojile sunt extrem de utile, fiindcă au numeroase beneficii.

Citește și: Dietă: De ce e bine să fierbi bananele și să bei sucul înainte de culcare

Cojile de banane nu trebuie aruncate, fiindcă poți să le folosești pentru efectul lor antiinflamator. Trebuie să le tai în bucăți mai mici și să masezi tenul, fiindcă te vor ajuta să scapi de acnee și tot felul de impurități, dar și ca să hidratezi pielea.

o femeie foloseste cojile de banane pentru ten

Cojile de banane nu trebuie aruncate, fiindcă au numeroase beneficii

La fel de utile sunt și când vine vorba de lustruit pantofii din piele naturală, fiindcă substanțele acestui fruct ajută la întreținerea materialului.

În plus, cojile de banane nu trebuie aruncate, fiindcă pot fi folosite pentru a-ți albi dinții. Cu mișcări energice, folosește partea din interior a cojilor ca să freci dinții regulat. Nu doar că îi vei curăța de pete, dar cu siguranță vor arăta mult mai albi.

Unii spun că ar putea să ajute inclusiv la tratarea negilor, alții le folosesc fie ca să lustruiască obiectele din argint, fie ca să calmeze arsurile, după micile accidentări din bucătărie.

Citește și: Ea e tânăra care mănâncă peste 120 de banane pe lună. Cum i s-a transformat corpul și ce a dezvăluit Katie Elizabeth Brenneman

Nu doar fructul în sine are efect calmant, ci și cojile acestuia. Atunci când te supără o mușcătură de insect, folosește-le ca un plasture pentru a acoperi zona afectată. Vei vedea că disconfortul dispare în câteva minute.

Nu trebuie să arunci cojile de banane, fiindcă le poți folosi inclusiv la gătit. Atunci când vrei să pregătești o friptură la cuptor, acoperă bucățile de carne cu niște coji de banane. Acestea te vor ajuta să obții o friptură delicioasă, fără ca aceasta să fie prea uscată, arată cei de la buzzaura.com.

Sunt și persoane care nu aruncă niciodată cojile de banane, fiindcă aleg să le folosească ca îngrășământ pentru plante și flori. Multe insecte vor sta departe de ghivecele tale, fiindcă vor fi respinse de mirosul acestui fruct. Dacă nu le folosești la grădinărit, atunci ar trebui să le transformi într-un ceai cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Dacă îți place să folosești trucuri naturale pentru frumusețe, atunci clar cojile de banane sunt cele mai potrivite pentru a avea mâini catifelate și ten fără riduri.

De ce sunt doi jokeri într-un pachet de cărți de joc. Cum au apărut și la ce folosesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x