Antena Căutare

De ce trebuie să pui o monedă în frigider atunci când ești plecat în vacanță. Cum îți poți da seama dacă se strică mâncarea

Dacă pui o monedă într-un bol în frigider îți vei da seama foarte ușor dacă alimentele perisabile din interior mai sunt sau nu bune de consum. Iată ce trebuie să faci.

femeie blonda cu fata la un frigider deschis cu alimente in interior
Atunci când plecăm în concediu pentru mai multe zile și lipsim de acasă, trebuie să ne asigurăm cumva că mâncarea pe care o avem în frigider nu se strică. | Shutterstock

Atunci când plecăm în concediu pentru mai multe zile și lipsim de acasă, trebuie să ne asigurăm cumva că mâncarea pe care o avem în frigider nu se strică. Iată cum, totuși, am putea să ne dăm seama dacă mâncarea nu mai e bună de consum la întoarcerea din vacanță.

Citește și: Alimente pe care nu ar trebui să le consumi după vârsta de 30 de ani. Ce poți face pentru a-ți menține sănătatea

Trucul eficient cu moneda în frigider

Specialiștii au explicat faptul că mitul cu moneda în frigider este unul cât se poate de util. Dacă frigiderul nu mai e folosit și deschis pentru mai multe zile, atunci este indicat să pui o monedă într-un bol cu apă pe care să îl plasezi în frigider.

Citește și: De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 10 întrebuințări la care nu te-ai fi gândit

De asemenea, același truc trebuie neapărat încercat dacă știi că o furtună mare ar putea cauza o întrerupere a energiei electrice. În cazul în care există o pană de curent, trebuie să te asiguri că vei știi imediat dacă alimentele tale din frigider nu mai sunt comestibile pentru a evita o indigestie, potrivit Reader's Digest.

Alimentele ușor perisabile din frigider se pot strica dacă frigiderul nu mai e deschis o perioadă lungă de timp sau dacă are loc o pană de curent. Tocmai de aceea, acest truc simplu te poate ajuta să îți dai seama.

Ce trebuie să faci pentru a evita stricarea alimentelor perisabile din frigider

Mai întâi trebuie să iei un bol cu apă și să îl lași la frigider până când apa îngheață complet. Apoi pui o monedă deasupra gheții și îl pui din nou în frigider. Dacă ești plecat câteva zile în vacanță, la întoarcere, scoate acest bol cu apă înghețată și monedă din frigider.

În mod ideal, moneda ar trebui să se găsească fix în mijlocul bolului, acolo unde ai plasat-o initial când ai băgat castronul la frigider. Acest lucru ar indica faptul că toate produsele din frigider au stat la aceeași temperatură scăzută, constant, pe toată perioadă cât timp ai fost plecat.

Citește și: De ce sunt doi jokeri într-un pachet de cărți de joc. Cum au apărut și la ce folosesc

Altfel, înseamnă că atunci când frigdierul a declanșat, temperatura din interior a crescut, iar apa din bol s-ar fi topit puțin, făcând moneda să se miște din locul în care a fost așezată initial.

Dacă poziția monedei s-a modificat, atunci înseamnă că a avut loc o pană de curent cât timp ai fost plecat sau că frigiderul tău are probleme atunci când declanșează. Mișcarea monedei în altă poziție înseamnă că temperatura mai ridicată din frigider a dus la topirea gheții și, prin urmare, alimentele perisabile nu mai sunt bune de consumat.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x