Antena Căutare

De ce nu trebuie să faci patul dimineața, imediat după ce te trezești. Gestul îți poate influența sănătatea. Care este motivul

Experții au explicat de ce nu trebuie să îți faci patul imediat după ce te-ai trezit, iar motivul este unul cât se poate de surprinzător.

persoana care face patul Galerie
Simplul gest de-a face patul dimineața poate să-ți influențeze sănătatea | sursa foto: Shutterstock

Încă de mici suntem obișnuiți cu ideea că, după ce ne-am trezit, primul lucru pe care ar trebui să îl facem este acela de-a ne aranja lenjeria și cearșafurile. Totuși, experți în materie de saltele au dezvăluit care este motivul pentru care nu trebuie să îți faci patul atunci când te trezești, iar motivul este incredibil.

Citește și: Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii

De ce nu trebuie să îți faci patul imediat după ce te trezești dimineața

O celebră companie producătoare de saltele din Marea Britanie a publicat recent un articol în care arată nu doar care este motivul pentru care nu trebuie să îți faci patul imediat ce te-ai trezit, ci și alte informații extrem de utile.

Citește și: De ce nu trebuie să mănânci micul dejun oferit de hotel, ce este adesea inclus în prețul cazării. O angajată a dezvăluit totul

Potrivit acestora, chiar dacă folosești huse pentru saltele, chiar și acestea trebuie spălate la fiecare câteva luni. În plus, același lucru este indicat și în cazul în care folosești un topper.

Sfatul care a surprins milioane de oameni din întreaga lume a fost cel în care s-a explicat de ce nu trebuie să îți faci patul de îndată ce te-ai trezit. Potrivit celor de la matressnextday.co.uk, citați de mirror.co.uk, acarienii adoră căldura unui patului și umezeala. În loc să faci patul, adică să acoperi imediat salteaua cu cearșaf sau pătură, experții recomandă să pui așternuturile la aerisit sau să lași patul nefăcut pentru ca aerul să usuce excesul de umezeală și să fie înlăturată astfel căldura din așternuturi. Ca să gră

De asemenea, alte sfaturi spun că lenjeria, pernele, cearșafurile și păturile trebuie spălate la o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius dacă ne dorim să omorâm germenii, să înlăturăm complet urmele de transpirație, acarienii sau alte elemente deloc benefice pentru sănătate. Potrivit experților, este important nu numai să nu îți faci patul de îndată ce te trezești, dar și să ai grijă să speli lenjeria cam o dată pe săptămână.

Citește și: Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el

Tot de curând, o angajată a unui hotel a explicat care este motivul pentru care nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel, iar explicația a devenit virală și a stârnit numeroase reacții în întreaga lume.

„Nu mai faceți patul atunci când părăsiți o cameră de hotel și vă decazați. Mulți oameni cred că ne ajută dacă aranjează patul, dar adevărul e că mai mult ne încurcă. Oricum vom schimba lenjeria pentru următorul turist, căci cine ar vrea să doarmă într-un pat care a fost deja folosit? Un alt sfat pe care vi-l dăm este acela de-a nu lăsa petale de trandafiri în pat, prin camera sau în cadă, după ce ați petrecut o noapte romantică alături de partenerul de cuplu. Petalele lăsate în jacuzzi ne dau bătăi de cap fiindcă sunt foarte greu de eliminat din scurgere”, a dezvăluit Susan, o angajată a unui hotel care se ocupă de curățenie, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Așadar, dată viitoare când chiar vrei să faci patul de la hotel, poți lua în calcul să strângi lenjeria și s-o împăturești, fără s-o mai așezi pe pat.

De ce nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel. O angajată a dezvăluit totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x