Antena Căutare

De ce specialiștii recomandă să faci duș seara și nu dimineața. Există multiple beneficii

Dermatologii recomandă să petreci aproximativ 5 până la 10 minute pe zi sub duș. Tot ei spun că poți avea mai multe beneficii dacă alegi să faci baie într-un anumit timp al zilei.

femeie care face dus cu multa spuma
Dermatologii recomandă să petreci aproximativ 5 până la 10 minute pe zi sub duș. Tot ei spun că poți avea mai multe beneficii dacă alegi să faci baie într-un anumit timp al zilei | Shutterstock.com

Conform lor, cei care aleg să facă duș seara pot beneficia de mai multe avantaje pentru frumusețe și sănătate. Ei explică faptul că igiena de seara te ajută să-ți relaxezi corpul și mintea. Ba mai mult, dacă faci duș la momentul potrivit, poți avea parte și de un somn mai bun.

Astfel, dușul făcut cu 90 de minute înainte de culcare te poate ajuta să adormi cu aproximativ 10 minute mai repede decât de obicei. Acest lucru se întâmplă deoarece apa caldă scade ușor temperatura corpului, care la rândul său trimite un semnalul că este timpul să mergi la culcare.

De ce este benefic să faci duș seara

Dușul înainte de culcare ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea acneei. Părul colectează bacterii și acumulări de produse pe parcursul zilei și toate aceste impurități sunt transferate de pe fața pernei pe pielea ta.

Citește și: De ce deodorantul solid are două capace. Motivul pentru care producătorii au adăugat încă un sigiliu

Deoarece pielea se regenerează în timp ce dormim, a merge la culcare cu o piele curată și proaspătă înseamnă, de asemenea, că noile celule vor fi sănătoase.

În plus, dacă suferi de alergii sezoniere, dușul nocturn poate ameliora simptomele. Polenul și praful ajung pe pielea și hainele tale așa că, dacă nu faci duș înainte de a te băga în pat, s-ar putea ca acestea să ajungă pe așternut.

Dacă ai obiceiul să faci baie dimineața, indicat este să iei în considerare schimbarea rutinei și să incluzi un duș în cea de seară.

Citește și: De ce au capacele pixurilor gaură în vârf. Explicația la care nu te-ai fi gândit

De asemenea, dacă îți speli părul seara, vei avea mai mult timp să-l lași să se usuce în mod naturaș. Acest lucru îl va menține strălucitor și sănătos mult timp. Dacă-l usuci dimineața, firele pot fi deteriorate.

Dușul de dimineață e o modalitate excelentă de a te reîmprospăta, dar cel făcut seara te poate ajuta să previi mirosul corporal. Totuși, dacă suferi de transpirații nocturne, ambele te pot ajuta.

Dacă deseori te confrunți cu crampe și dureri musculare, dușul cald amelioreazză senzațiile neplăcute.

De ce deodorantul solid are două capace. Motivul pentru care producătorii au adăugat încă un sigiliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x