Antena Căutare

De ce trebuie să speli hainele noi, imediat după ce le-ai cumpărat. Ce spun experții

Cumpărăturile de haine, fie că sunt ele online sau direct din magazine, au devenit o metodă de terapie. Femeile sunt, de regulă, obișnuite să facă mai des cumpărături pentru a-și reîmprospăta grderoba cu fiecare sezon.

o femeie care se uita la o bluza Galerie
Cumpărăturile de haine, fie că sunt ele online sau direct din magazine, au devenit o metodă de terapie. Femeile sunt, de regulă, obișnuite să facă mai des cumpărături pentru a-și reîmprospăta grderoba cu fiecare sezon. | Shutterstock

Atunci când își cumpără haine noi, femeile au tendința să le spele chiar înainte de a le purta, dar s-a dovedit că această practică a fost îndelung dezbătută de specialiști. Cu toții credem că hainele nou-nouțe, care au și acel miros specific de nou sau de depozit, trebuie spălate pentru că altfel riscăm să ne alegem cu alergii sau alte afecțiuni ale pielii, în special dacă avem o piele sensibilă.

Chiar dacă poate ai probat rochia cea noua sau perechea de blugi, e indicat să nu le porți o perioadă lungă de timp imediat după ce le-ai cumpărat fără să le speli.

Citește și: Organizarea magazinelor alimentare: tehnici care te fac să cumperi mai mult

De ce trebuie să speli hainele noi înainte să le porți

Așadar iată care sunt motivele pentru care trebuie să speli hainele noi înainte de a le purta

1.Chimicale dăunătoare

Hainele noi pot provocate iritații grave pe piele. Un doctor dermatolog a explicat că hainele noi nespălate pot avea în ele resturi de vopsea și multe alte chimicale care tratează țesătura. Printre aceste chimicale se află și formaldehyde. Aceste chimicale din vopselurile folosite la colorarea hainelor pot provoca dermatită.

Citește și: De ce au, de fapt, cărțile pagini extra la finalul lor. Nu este o strategie de marketing, alta este explicația

2.Bacterii și germeni

Dat fiind faptul că nu ești singura persoană care a atins aceste haine și probabil că mai mulți oameni le-au probat, trebuie să te gândești la cantitatea de bacterii care trăiesc acum pe ele. Astfel, poți primi numeroase boli de la cei care au atins acele haine, de la virusul răcelii comune la COVID-19 și norovirus. De asemenea, există șanse să iei păduchi pentru că nu știi niciodată ce igienă a avut persoana de dinaintea ta, potrivit Pure Wow.

Care sunt riscurile dacă porți haine noi fără să le speli

Cea mai des întâlnită afecțiune care poate apărea dacă porți haine noi nespălate este dermatita de contact. Aceasta este o boală de piele care arată ca o alergie serioasă, cu simptome precum pete roșii, umflarea tegumentului și mâncărimea.

Citește și: De ce simți când o persoană se uită lung la tine, deși nu îi vezi privirea. Cum explică experții această senzație

Aceste simptome pot apărea fie imediat, fie la câteva ore de la purtarea hainelor neigienizate. Ca tratament, mulți medici dermatologi recomandă cortisol pentru a calma iritațiile de pe piele.

Când vine vorba de hainele pentru bebeluși, acestea trebuie spălate obligatoriu pentru că altfel iritațiile pe pielea sensibilă a bebelușilor pot fi mult mai severe.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x