Antena Căutare

De ce au, de fapt, cărțile pagini extra la finalul lor. Nu este o strategie de marketing, alta este explicația

Multe cărți au două pagini goale înainte de primul capitol, la final sau atât la început, cât și la sfârșit. Motivul este unul bine gândit de către edituri.

Potrivit lui Stephen Tiano, ”risipa” de hârtie are de-a face cu o chestiune tehnică. Expertul spune că este vorba despre grupurile de pagini pe care imprimantele le pliază și le decupează pentru a asambla o carte.

Motivul tehnic pentru care unele cărți au file albe

O astfel de ”semnătură”(n.r. grup de pagini) poate avea de la patru foi până la 32 sau 64. Dacă lucrarea are 200 de pagini, s-ar putea potrivi perfect. Dacă aceasta are 203 de pagini, înseamnă că este probabil să rămână o pagină albă.

Pentru a compensa cheltuielile, căci o pagină suplimentară de text ar putea necesita un grup suplimentar de patru pagini, cu trei irosite, designeri precum Tiano pot încerca să condenseze aspectul jucându-se cu spațierea dintre caractere.

Citește și: De ce simți când o persoană se uită lung la tine, deși nu îi vezi privirea. Cum explică experții această senzație

Denumită kerning, reducerea spațiului dintre două caractere specifice dintr-o carte poate duce, în cele din urmă, la o întreagă pagină salvată. „Nu este în prim-planul minții tale, dar dacă ai variante pe care poți să le folosești, o faci. În caz contrar, există risipă.”, spune el.

Nedorind să plătească pentru hârtia care rămâne nefolosită, unii editori aleg să umple spațiul suplimentar pentru a prezenta liste cu alte lucrări, fragmente din alte cărți sau ilustrații.

Pentru manuale și alte publicații de nișă, editorii ar putea tipări expresia „Această pagină este lăsată în mod intenționat goală”, astfel încât cititorul să nu fie îngrijorat că lipsesc informații vitale, conform Mental Floss.

Citește și: De ce scârțâie zăpada atunci când ai călcat pe ea. Ce anume produce acest zgomot

De ce simți când o persoană se uită lung la tine, deși nu îi vezi privirea. Cum explică experții această senzație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x