Chef Orlando Zaharia este cunoscut pentru modul în care prepară carnea. Înainte de Paște, juratul Chefi la cuțite împărtășește rețeta sa de tocăniță de miel.
Rețeta de tocăniță de miel a lui Chef Orlando Zaharia. Cum îi dai un strop de savoare pentru un rezultat de top la masa de Paște
Chef Orlando Zaharia spune pas cu pas rețeta pentru o tocăniță de miel de excepție, în exclusivitate pentru a1.ro.
Ingrediente tocăniță de miel
- spată de miel
- sare
- piper
- peperoncino
- cimbrișor
- lămâie (suc și puțină coajă rasă)
- ulei
- făină
- usturoi (proaspăt și uscat)
- vin alb
- apă
Citește și: Cine gătește de Paște în bucătăria lui Chef Ștefan Popescu: „Mi se pare un obicei sănătos” | Exclusiv
- ceapă albă
- ceapă roșie
- ceapă verde
- roșii
- mărar
- pătrunjel
- o legătură de leurdă
Mod de preparare tocăniță cu miel
Spata de miel se condimentează cu sare, piper, peperoncino, cimbrișor, lămâie (suc dar și puțină coajă rasă). Adăugăm puțin ulei și lăsăm carnea la marinat câteva ore sau peste noapte cel mai bine.
Apoi trecem bucățile de carne prin făină și le rumenim pe toate părțile, adăugând la baza cărnii bucăți tăiate de usturoi uscat.
După ce carnea face crusta rumenă, scurgem grăsimea. Adăugăm puțin vin alb și puțină apă în cantități egale (carnea trebuie să fiarbă după ce s-a rumenit și să devină foarte fragedă) – și o dăm apoi la cuptor.
Tocăm ceapă albă, ceapă roșie, usturoi și ceapă verde (partea lor dură) și le călim. Tăiem cubulețe câteva roșii, mai punem puțină coajă rasă de lămâie și adăugăm puțină apă ca să ajutăm fierberea.
Între timp tocăm frunzele de la ceapa și usturoiul verde, dar și mărar și pătrunjel. Ăsta e miosul primăverii! Și mai punem ceva: o legătură de leurdă tocată mărunt.
Când carnea de la cuptor se desprinde de pe os, o tăiem bucăți. Luăm apoi din zeama în care a fiert carnea și adăugăm peste sosul nostru de bază făcut cu ceapă, usturoi și roșii. Punem și bucățile de carne tăiate tot acolo, dar și toată verdeața tocată. Dăm la cuptor cu capac. Și tocănița este gata!
Chefi la cuțite, sezonul 15, la Antena 1 și în AntenaPLAY
Irina Fodor și jurații Chefi la cuțite, Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Richard Abou Zaki, îi așteaptă pe telespectatori cu noi ediții Chefi la cuțite difuzate la Antena 1 și în AntenaPLAY, de luni până miercuri, de la 20:30.