Antena Căutare

Rețeta de păcele de miel a lui Chef Alexandru Sautner. Este ideală pentru Paște: „Una dintre cele mai vechi rețete” | Exclusiv

Chef Alexandru Sautner deschide ”sezonul” preparatelor de Paște cu o ciorbă specifică din zona Olteniei, mai exact păcelele de miel. Iată cum o prepară juratul Chefi la cuțite.

Galerie
Rețeta de păcele de miel a lui Chef Alexandru Sautner | Antena 1, arhivă personală

Înainte de Paște, Chef Alexandru Sautner împărtășește o rețetă veche de ciorbă, originară din Oltenia. Deși mărturisește că nu are un aspect ademenitor, gustul este extraordinar.

Citește și: Ce nu lipsește de pe masa de Paște a lui Chef Alexandru Sautner: „Iubesc spiritul acestei sărbători” | Exclusiv

Rețeta de păcele de miel a lui Chef Alexandru Sautner. Preparatul este ideal pentru Paște: „Este una dintre cele mai vechi rețete”

Este una dintre cele mai vechi rețete păstrate în lumea satului – rețetă cu adevărat tradițională. Se gătește din cele mai vechi timpuri și durează câteva ore. Nu este o mâncare cu un aspect fantastic, dar este extraordinar de bună.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Jurații Chefi la cuțite se luptă azi pentru cea de-a patra bombă pusă în joc de Irina și dau ultimele cuțite înainte de bootcamp

Ingrediente pentru păcele de miel

- căpățâna de miel

- picioare

- interstine

- burtă

Citește și: Rețeta de pască cu aluat de cozonac a lui chef Ștefan Popescu. Care e ingredientul secret pentru preparatul de Paște

Mod de preparare

Se spală toate foarte bine: căpățâna, picioarele, intestinele, burta, se pun la fiert cu sare, piper, foaie de dafin, ceapă – se fierb la foc încet vreme de 3 ore, până se desface cu ușurință carnea de pe oase. Apoi se toacă mărunt carnea și se amestecă cu usturoi verde. Puteți alege ce folosiți – dar în rețeta originală, inclusiv limba căpățânii de miel se folosește. De aceea eu mai spun că aceasta nu este o rețetă pentru oricine.

Citește și: Chef Richard Abou Zaki a câștigat ieri bomba cu mai multe amulete.Diseară, mentorul lui Chef Orlando Zaharia gătește pentru jurați

Atenție: puneți usturoi verde din belșug, este ingredientul de bază.

La final se adaugă o parte din zeama în care au fiert – și în care, opțional, se pune puțin oțet. Se poate servi cu ardei copt.

Asta este ciorba de miel oltenească numită păcele – care nu se face, însă, în toată Oltenia.

Citește și: Cum a reacționat chef Alexandru Sautner când un fost angajat de-ai lui a venit la Chefi la cuțite: „Mai sunteți supărat pe mine?”

Chefi la cuțite, sezonul 15, la Antena 1 și în AntenaPLAY

Irina Fodor și jurații Chefi la cuțite, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu, Chef Orlando Zaharia și Chef Richard Abou Zaki, îi așteaptă pe telespectatori cu noi ediții Chefi la cuțite difuzate la Antena 1 și în AntenaPLAY, de luni până miercuri, de la 20:30.

Cine gătește de Paște în bucătăria lui Chef Ștefan Popescu: „Mi se pare un obicei sănătos” | Exclusiv... Bianca Purcărea are un mesaj pentru telespectatori de Paște. Ce tradiții respectă de sărbători și unde le va petrece | E...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x