Chiar dacă am intrat de ieri în perioada premergătoare Postului Paştelui, nu înseamnă că toată lumea îşi impune restricţii alimentare! Mai ales că românii au început să-şi rafineze preferinţele alimentare, aşa că nu mai sunt dependenţi de eterna friptură de porc. De ceva vreme, oamenii s-au orientat spre bucătăria asiatică, în special spre cea japoneză
Chef Roberto este în România de cinci ani şi are o experienţă, în bucătăria japoneză, de peste 20 de ani. "Mâncarea japoneză este un fel de artă. Când faci sushi, îl prepari cu sufletul".
Tocmai gustul fin al mâncărurilor japoneze a făcut ca cererea pentru astfel de preparate să crească, în unele restaurante, chiar şi cu 40% faţă de anul trecut.
Mai mult, preparatele japoneze vin la pachet şi cu un nivel ridicat de proteine, vitamine, dar şi minerale. Pe de altă parte, însă, specialiştii ne recomandă să nu consumăm peştele crud în exces. Tonul, spre exemplu, conţine mercur, iar în cantităţi mari ne poate afecta sănătatea.