Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers.
Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne. Nutriţioniştii ne învaţă cum să facem din el un preparat bun de consumat şi în diete.
Între două jumătăţi de chiflă se aşează chifteaua, sută la sută vegetală. Are morcovi, broccoli, ceapă şi cartofi şi este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cea cu carne din clasicul buger american.
Dacă burgerul clasic, din carne, are 600 de calorii şi 15 grame de grăsimi saturate, răspunzătoare pentru creşterea colesterolului, cel vegetal are cu 200 de calorii mai puţin. Pericolul pentru siluetă vine însă din sosurile adăugate. Burgerul a devenit unul dintre cele mai comandate preparate din lume şi se regăseşte în 18% dintre comenzile restaurantelor. Capitala, alături de Cluj-Napoca şi Brașov sunt în topul orașelor din ţară în care se comandă cei mai mulți burgeri.