Exista bucatari care fac din pasiune totul. Iar in acest caz, veleitatile trebuie aratate musai intr-un concurs de profil. Pe scurt, o echipa de noua tineri bucatari va reprezenta Romania in cea mai mare competitie culinara din lume, care va avea loc luna viitoare la Stuttgart.
Reporter: Dragos, spune-mi cum este in calitatea de capitan de echipa?
Dragos Bercea, chef: Este o mare onoare pentru mine, sa fiu capitanul echipei nationale de bucatari a Romaniei, dar nu as putea sa fa asta fara o echipa pregatita cu care sa fac preparate bune pentru a reprezenta Romania la Olimpiada Mondiala de Bucatarie. O sa avem doua probe, una restaurantul natiunilor, unde vom gati preparate romanesti interpretate modern, o a doua proba, chef table, unde avem 12 clienti intr-o bucatarie de sticla. La rest natiunilor o sa folosim raci, rapane, macese, ciuperci, ce gasim la noi in tara.
Ingrdientele preparatelor sunt evident diferite. Exista insa si unele general valabile creativitate, imaginatie, talent si muuulta rabdare.