Cherhanalele de la malul mării au devenit destinaţie turistică pentru bucureşteni. Zeci de oameni străbat Autostrada Soarelui în fiecare weekend, ca să mănânce peşte proaspăt şi fructe de mare, lângă nisip.
Pentru unii turişti, drumul către litoral merită răsplătit cu un preparat plin de arome - scoicile în sos de vin. Chiar şi cei care ţin post se pot bucura de preparatele delicioase.
Datcu Matei, proprietar cherhana: Cei care ţin post spun la ospătar, domne ţin post, ok, atunci la midiile casei nu mai punem unt , ci punem ulei de măsline şi totul se rezolvă.
Nici borşul de peşte sau ciorba de perişoare nu lipsesc din bucătăriile cherhanalelor. Însă, sunt preparate diferit.
Baranga Rodica, bucătăreasă: Se acreşte cu borş faţă de borşul de peşte care se acreşte cu oţet, se pune de asemenea peştele diversificat pentru gust, dar perişoarele se pun separat , iar apoi se pune numai zeama.
O porţie de borş din peşte costă în jur de 20 de lei, iar o porţie de fructe de mare, 35 de lei.
Citește mai mult pe Observator.tv!
Cum alegi trolerul perfect pentru vacanțele tale... Expediţie în Peştera Vântului, cea mai mare grotă din România...